Диабетиците в Тополовград отбелязаха своя празник

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2018 18:50

Диабетиците в Тополовград отбелязаха своя празник

Диабетиците в Тополовград отбелязаха своя празник на на 14 ноември, в ресторант „Динели”.Този ден е обявен за Световен ден за борба с диабета и по този повод тяхното дружеството събра своите членове.
Председателят Руска Ирибаджакова поздрави присъстващите и всички членове в общината. Тя им пожела по-малко проблеми със заболяването, повече здраве и по-хубави моменти в живота. В словото си им припомни за най-необходимото при спазване на хранителен режим и контролиране на нивото на кръвната захар. Уведоми присъстващите, че се очаква през следващия месец да пристигнат пакетите с храни, които ще се раздават на диабетно болните. Освен това, от свое име и от името на членовете на дружеството и диабетно болните в общината, тя изказа гореща благодарност на д-р Станимира Петкова от Харманли, за грижите, всеотдайността и вниманието, с което се отнася към проблемите на диабетно болните в община Тополовград.
Те й пожелаха да е здрава, късмет в живота, успехи в професията и да бъде все така отговорна и отзивчива към болките на хората с диабетни проблеми.
Изказана бе и благодарност към ръководството на общината и към кмета Божинов за помощта и съдействието, която оказват на членовете на дружеството и на всички диабетно болни при решаване на техни проблеми.
След официалната част, обяда и разиграната томбола, диабетиците показаха, че могат и да се веселят доколкото позволява здравословното им състояние.
В дружеството са регистрирани 147 болни с доказан диабет, но общия брой в общината, от това заболяване е над 600.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2018 18:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.