Диабетиците в Тополовград отбелязаха своя празник

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2018 18:50

Диабетиците в Тополовград отбелязаха своя празник

Диабетиците в Тополовград отбелязаха своя празник на на 14 ноември, в ресторант „Динели”.Този ден е обявен за Световен ден за борба с диабета и по този повод тяхното дружеството събра своите членове.
Председателят Руска Ирибаджакова поздрави присъстващите и всички членове в общината. Тя им пожела по-малко проблеми със заболяването, повече здраве и по-хубави моменти в живота. В словото си им припомни за най-необходимото при спазване на хранителен режим и контролиране на нивото на кръвната захар. Уведоми присъстващите, че се очаква през следващия месец да пристигнат пакетите с храни, които ще се раздават на диабетно болните. Освен това, от свое име и от името на членовете на дружеството и диабетно болните в общината, тя изказа гореща благодарност на д-р Станимира Петкова от Харманли, за грижите, всеотдайността и вниманието, с което се отнася към проблемите на диабетно болните в община Тополовград.
Те й пожелаха да е здрава, късмет в живота, успехи в професията и да бъде все така отговорна и отзивчива към болките на хората с диабетни проблеми.
Изказана бе и благодарност към ръководството на общината и към кмета Божинов за помощта и съдействието, която оказват на членовете на дружеството и на всички диабетно болни при решаване на техни проблеми.
След официалната част, обяда и разиграната томбола, диабетиците показаха, че могат и да се веселят доколкото позволява здравословното им състояние.
В дружеството са регистрирани 147 болни с доказан диабет, но общия брой в общината, от това заболяване е над 600.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2018 18:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 518 660 преглеждания