ДГ “Ален мак” отбеляза 45 години с „Детско цветно вълшебство“

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 27, 2018 10:14

ДГ “Ален мак” отбеляза 45 години  с „Детско цветно вълшебство“

С празничен спектакъл детска градина „Ален мак“ – Харманли, отбеляза своя 45-годишен юбилей. На 20 април на сцената на читалище „Дружба-1870“, със свои изпълнения се изявиха възпитаниците от 2 до 7-годишна възраст.
Те представиха пред многобройната публика „Детско цветно вълшебство“. В него първи на голямата сцена се появиха малките патета, жабки и други животни от двете яслени групи. Последваха танци, в които взеха участие и родителите на децата.
Делфини, моряци, пингвини, клоуни и гимнастички бяха другата част от участниците.
Най-голямата атракция бе „Колю Бързака с неговото куцо магаре“. То бе направено от две деца с маска и наметало върху тях, имитирайки тялото на животното. Той изглеждаше почти като истинско и развесели публиката.
Последната част от спектакъла бе отредена за българските народни танци и обичаи.
Сцената на читалището се изпъстри на финала, след като на нея излезнаха всички участници в спектакъла, облечени в разноцветни костюми, развявайки българското знаме.
Голяма торта с макове, свещи, фойерверки и надпис „45 години обичани деца“ беше кулминацията на празника, а всички заедно изпяха химна на детската градина.
Водеща бе „Добрата фея“, която представяше всяко изпълнение, а декорите на представлението с огромни червени макове, символ на надеждата, бяха дело на харманлийския художник Пенчо Лозанов, съвместно с екипа на градината.
Специално за тазгодишния юбилей за всички участници в тържеството бяха ушити над 600 костюма, които ще се използват и занапред в детското заведение.
На гости на тържеството освен родители, близки и много приятели, бяха директори и партньори на градината от други градове в страната.
„Щастлива съм, че бях част от този празничен концерт, от това незабравимо детско цветно вълшебство“, с тези думи кметът на Харманли Мария Киркова изрази възхищението си от видяното. „Горда съм, че Харманли е дом на толкова умни, красиви, артистични, талантливи и родолюбиви деца“, добави в поздравителния си адрес тя.
Ръководството на детското заведение получи още много поздравителни адреси и кошници с цветя.
Целият сценарий и подбор на изпълненията за празника бяха дело на директора на градината Мелихан Чолева, а работата на хореографите Галя Станкова и Наталия Василева бе екипна и в синхрон с възпитателите по групите.

Екипът и директорът на детската градина благодарят на всички родители, приятели и спонсори, които са направил и възможен този празник.
А те са: Община Харманли, АД „Димана“, с изп. директор Иван Лозанов, „Инер Уил“ клуб и сдружение „Бизнесът за Харманли“.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 27, 2018 10:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.