ДГ “Ален мак” отбеляза 45 години с „Детско цветно вълшебство“

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 27, 2018 10:14

ДГ “Ален мак” отбеляза 45 години  с „Детско цветно вълшебство“

С празничен спектакъл детска градина „Ален мак“ – Харманли, отбеляза своя 45-годишен юбилей. На 20 април на сцената на читалище „Дружба-1870“, със свои изпълнения се изявиха възпитаниците от 2 до 7-годишна възраст.
Те представиха пред многобройната публика „Детско цветно вълшебство“. В него първи на голямата сцена се появиха малките патета, жабки и други животни от двете яслени групи. Последваха танци, в които взеха участие и родителите на децата.
Делфини, моряци, пингвини, клоуни и гимнастички бяха другата част от участниците.
Най-голямата атракция бе „Колю Бързака с неговото куцо магаре“. То бе направено от две деца с маска и наметало върху тях, имитирайки тялото на животното. Той изглеждаше почти като истинско и развесели публиката.
Последната част от спектакъла бе отредена за българските народни танци и обичаи.
Сцената на читалището се изпъстри на финала, след като на нея излезнаха всички участници в спектакъла, облечени в разноцветни костюми, развявайки българското знаме.
Голяма торта с макове, свещи, фойерверки и надпис „45 години обичани деца“ беше кулминацията на празника, а всички заедно изпяха химна на детската градина.
Водеща бе „Добрата фея“, която представяше всяко изпълнение, а декорите на представлението с огромни червени макове, символ на надеждата, бяха дело на харманлийския художник Пенчо Лозанов, съвместно с екипа на градината.
Специално за тазгодишния юбилей за всички участници в тържеството бяха ушити над 600 костюма, които ще се използват и занапред в детското заведение.
На гости на тържеството освен родители, близки и много приятели, бяха директори и партньори на градината от други градове в страната.
„Щастлива съм, че бях част от този празничен концерт, от това незабравимо детско цветно вълшебство“, с тези думи кметът на Харманли Мария Киркова изрази възхищението си от видяното. „Горда съм, че Харманли е дом на толкова умни, красиви, артистични, талантливи и родолюбиви деца“, добави в поздравителния си адрес тя.
Ръководството на детското заведение получи още много поздравителни адреси и кошници с цветя.
Целият сценарий и подбор на изпълненията за празника бяха дело на директора на градината Мелихан Чолева, а работата на хореографите Галя Станкова и Наталия Василева бе екипна и в синхрон с възпитателите по групите.

Екипът и директорът на детската градина благодарят на всички родители, приятели и спонсори, които са направил и възможен този празник.
А те са: Община Харманли, АД „Димана“, с изп. директор Иван Лозанов, „Инер Уил“ клуб и сдружение „Бизнесът за Харманли“.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 27, 2018 10:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама