Дежурната градина в Харманли събра минимален брой деца

Милена Митева
От Милена Митева август 21, 2017 09:33

Дежурната градина в Харманли събра минимален брой деца

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 33/64 18 август – 7 септември 2017

Свързани публикации

Близо 40 деца посещават дежурната група в детска градина ”Детски свят” в Харманли през лятото, като 20 са от това заведение. Потокът на деца от останалите две градини в Града на Белоногата е малък. Дежурната група от от ОДЗ ”Пролет” не надвишава 15 деца. Още по-малък е броят на посетителите от третото детско заведение в града – ”Ален мак”. Децата от там са от 6 до 11.
„Имаме условия, стараем се да се чувстват като у дома си. Обстановката е спокойна и няма произшествия. Смятам, че децата се чувстват добре в нашата градина”, увери Мария Желязкова, директор на заведението. „Проблем се оказва жегата, от която се оплакват родителите”, сподели тя.
„Говорили сме с ОбА, от където обещаха, че през новата учебна година на тези стаи ще бъдат поставени климатици”, допълни директорът.
Пред “Сакарнюз” госпожа Желязкова каза, че в поверената й институция се подготвят за новата учебна година:
„Ремонтът тече в стаята на едната група, имаме още малко довършителна работа. През цялото лято учителите не са спрели да работят, въпреки своите отпуски. Занималнята, също бе ремонтирана. Учителите, които ще поемат деца, идват и си обновяват помещенията заедно с членове от семейството на децата. Сменят тапети, боядисват с блажна боя, все неща, които сами могат да направят.
Нуждаем се още от много неща, които най-вероятно за напред ще се случат. Едно от тях е санитарните възли да бъдат ремонтирани.”
Според госпожа Желязкова най-важно е работата с децата да протича със специалисти:
„За да имаме квалифицирани кадри, осем от възпитателите в детското заведение ще се явят на изпит за ПКС в четвърта степен през октомври Пето ПКС имат всички учители в градината с изключение на двете нови учителки, които не са направили необходимия стаж, за да се явят на изпит ”, каза в заключение.

През изминалата година дежурната детска градина бе „Пролет”. Малчуганите на заети родители, които я посещаваха, надхвърляха 40. През следващото лято за същото дежурство врати ще отвори „Ален мак”.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

Милена Митева
От Милена Митева август 21, 2017 09:33
Напиши коментар

1 Коментар

  1. 'ЧАЙКА август 24, 07:46

    госпожица Славова е най-добрата учителка !!!!!!!!!!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама