Деятел на културата и почетен гражданин на Ивайловград отпразнува 84-ия си рожден ден

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юли 15, 2017 07:57

Деятел на културата и почетен гражданин на Ивайловград отпразнува 84-ия си рожден ден

На 7 юли почетният гражданин на Ивайловград – Румен Новаков, навърши 84 години.
За неговия личен празник, общината, читалището и Домът за стари хора, където той е настанен, бяха организирали тържество. На него присъстваха приятели и близки.
Доайенът на културата в Ивайловград получи поздравления и подаръци, които му донесоха много усмивки и положителни емоции.
Директорът на Дома за стари хора – София Божинова описа Румен Новаков като положителна и вътрешно богата личност, осъществила много наситен и полезен за другите духовен живот. Житейският му път е свързан с културното развитие на Ивайловград и общината.
„Театърът винаги присъства в сърцето му. Това е голяма отговорност, но и заслужен дар, който притежава благодарение на всеотдайния си труд и професионализъм“, добави тя.
Той е в основата на организацията и провеждането на „Празници на бадемите“, на различни културни прояви и чествания в града и общината.
Румен Новаков твърди, че докато е жив ще бъде длъжник на изкуството. Ако здравословното му състояние го позволяваше той и днес щеше да бъде пак там – в читалището, превърнало се в негов втори дом.
За цялостния му принос в областта на културата е удостоен със званието „Заслужил деятел на културата“. Носител е на значката „Отличие за читалищна дейност“, медал 1300 г. България, ордените „Кирил и Методий“ I, II и III степен, почетен член на читалището, почетен гражданин на Ивайловград.
„Ако читалището в Ивайловград е на 102 години, то 65 години житей

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юли 15, 2017 07:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама