Детските карнавали се превърнаха в хит по селата

Милена Митева
От Милена Митева април 7, 2016 18:38

Детските карнавали се превърнаха в хит по селата

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 13/651, година XIV, 1-7 април 2016

Свързани публикации

Пролетните карнавали по селата в Харманлийско продължават. След като децата от Доситеево посрещнаха пролетта с маскарат, през тази седмица и малчуганите от село Бисер също участваха в подобно събитие. То бе организирано от кмета на селото Валентин Найденов и се състоя в читалището на селото в събота, 26 март. На него се явиха над 35 деца.
Участниците бяха разпределени в три категории. В първата попадаха деца до 6 години. Във втората – от 7 до 11, а в третата от 12 до 18 – годишни. Те се бяха облекли в специални костюми и под номер се явяваха пред журито. То бе в състав от трима членове. Първият вот в оценката бе на Виолета Попова. Тя е член на настоятелството на читалище „Пробуда“ в селото.
Вторият глас за децата бе на Тодор Тодоров – общински съветник и председател на комисията по общинска собственост.
Третият член в състава на оценяващите бе Паулина Христова, която е секретар на читалище „Дружба“ в Харманли.
Шестгодишната Антония Благоева влезе в образа на „Червената шапчица“, с което заслужи първа награда в първата номинация. Втората награда бе за Дея Ангелова. Тя е на четири години. Емил Руменов заслужи третото място.
В категорията от 7 до 11 години осемгодишната Мария Камберова трогна журито със стихотворение за родината, с което заслужи първото място. Осемгодишните Радостин Дамянов и Атанас Атанасов се наредиха след нея в класацията.
С преобразяването си като Афродита, 12 годишният Слави Сидеров обра овациите на оценяващите и публиката в последната възрастова категория. Той покани господин Тодоров на танц, с което развесели атмосферата. Божидар Банков получи втората позиция от оценяващите. Третото място бе за Теодора Георгиева, на 13 години.
Най-малките участници в програмата бяха 3 месечното бебе Дария Динкова и 2 – годишната Божидара Милинкова.

Милена Митева
От Милена Митева април 7, 2016 18:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.