Детска вокална група „Щастливци” навърши 18 години

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 22, 2014 09:16

Детска вокална група „Щастливци” навърши 18 години

Вчера детска вокална група „Щастливци” отпразнува своето творческо пълнолетие – 18 години активна певческа и издателска дейност.
Резултатите от неуморния им труд включват 150 издадени песни за малки и пораснали деца в седем компактдиска, книгата „Да успяваме да сме добри” със стиховете от песните им, с музикални пиеси за деца и автографът в рими на създателката на ДВГ „Щастливци” и автор на детските им песни – Петя Карабакалова. Артистичният актив на талантливите малки и пораснали харманлийци включва турне в Австрия, участия в националните телевизии – БНТ1, БТВ, Скат, Фолклор ТВ, професионални видеоклипове в музикални телевизии, призови места на национални фестивали и конкурси, стотици концерти и участия в музикални програми.

Весел купон си спретнаха рождениците в сладкарница „Тортико” на осемнадесетия си рожден ден. Собственикът й Димитър Димитров им подари оригинална и вкусна торта, а Васил Палавуров осигури големи парти-пици от пицария „Атлас”. Средства за техния празник отделиха и младите ентусиасти от благотворителната си инициатива „Заедно за Харманли”.

„Ние сме независима нестопанска организация „Щастливци”, обясни арт мениджърът Петя Карабакалова. При нас има точни и ясни правила, творчество, труд , взаимопомощ и приятелство. Това малко и уютно гнездо на таланти, което си създадохме и в което оцеляхме през осемнадесетте години, в което направихме толкова голям актив от създадени и издадени песни, ни пази от посегателствата на лоши културтрегери, на интриги и непочтени намерения на недоброжелатели. Тук има песен, любов и България! Благодаря на всички свои даровити възпитаници, които изнесоха творбите ми пред децата на Родината. И в крайна сметка, „Щастливци” се утвърди не само като пеещата визитна картичка на нашия роден град Харманли, но и като школа, която възпитава изконни човешки добродетели – обич, доброта и непримирим, български дух! Дай, Боже, да ни има и занапред!”

DSC_5569 DSC_5570 DSC_5571 DSC_5574 DSC_5579 DSC_5581 DSC_5582 DSC_5583 DSC_5584 DSC_5585 DSC_5586

 

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 22, 2014 09:16
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.