Детска градина „Пролет“ – Харманли, участва в проект по програма „Еразъм+“

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2020 12:11

Детска градина „Пролет“ – Харманли, участва в проект по програма „Еразъм+“

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/905 година XVII, 29 май - 4 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Детска градина „Пролет“, Харманли, работи по проект по Програма „Еразъм+“, ключова дейност 2, „Стратегически партньорства“ и носи името „Изграждане на капацитет на предучилищните институции“. Като водеща организация по проекта, ДГ “Пролет“ организира и координира планираните дейности с партньорите от Гърция, Молдова, Португалия и „КИСА“ ЕООД. Обменът на добри практики набра голяма скорост, когато те посетиха гръцката школа „Платон“ в град Катерини, където темата на работната среща беше „Работа по проекти“.
„Съхранение и подкрепа на традициите в предучилищното образование“ е темата на партньорската среща, която трябваше да се състои в град Харманли, но е в позиция на изчакване поради извънредната епидемична обстановка, обхванала почти всички европейски страни.
Укрепване на сътрудничеството и партньорските отношения на участващите в проекта организации ще продължи в Молдова с основна тема: „Спасяване на традициите на малцинствата на етап предучилищно образование“.
Изграждането на капацитет на участниците чрез повишаване на тяхната информираност и компетентност ще стане на работна среща в Португалия на тема: „Социално включване на деца в предучилищна възраст с увреждания и в неравностойно положение“.
Вторият приоритет, по който работи педагогическият екип, има за цел да създаде условия за работа със семейната общност в рамките на детската градина и се осъществява чрез спечелен проект по НП “Успяваме заедно“.
Другият приоритет в работата на екипа на ДГ “Пролет“ през последните години е свързан с осигуряване на здравно-хигиенни условия за безопасна игра на открито. Досега в тази насока са реализирани два проекта – „От всичко най-обичам сред природата да тичам“ по Национална кампания “Чиста околна среда“ на ПУДООС и „Детска градина “Пролет“- любимо място за игра“ по кампания „Харманли за младите – 2019“ на община Харманли. Така беше изграден екокът, частично беше подменена разбитата каменна настилка в двора на детската градина, бяха монтирани две люлки и едно комбинирано съоръжение за игра и беше поставена ударопоглъщаща настилка на две от детските площадки.
С помощта на следващия спечелен проект по Национална кампания “Чиста околна среда“ на ПУДООС „Децата на ДГ “Пролет“ – деца на природата“ ще бъде подменено последното от старите съоръжения за игра на двора, ще се монтира ударопоглъщаща настилка и цветни декоративни огради.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2020 12:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.