Детска градина „Пролет“ – Харманли, участва в проект по програма „Еразъм+“

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2020 12:11

Детска градина „Пролет“ – Харманли, участва в проект по програма „Еразъм+“

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/905 година XVII, 29 май - 4 юни 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Детска градина „Пролет“, Харманли, работи по проект по Програма „Еразъм+“, ключова дейност 2, „Стратегически партньорства“ и носи името „Изграждане на капацитет на предучилищните институции“. Като водеща организация по проекта, ДГ “Пролет“ организира и координира планираните дейности с партньорите от Гърция, Молдова, Португалия и „КИСА“ ЕООД. Обменът на добри практики набра голяма скорост, когато те посетиха гръцката школа „Платон“ в град Катерини, където темата на работната среща беше „Работа по проекти“.
„Съхранение и подкрепа на традициите в предучилищното образование“ е темата на партньорската среща, която трябваше да се състои в град Харманли, но е в позиция на изчакване поради извънредната епидемична обстановка, обхванала почти всички европейски страни.
Укрепване на сътрудничеството и партньорските отношения на участващите в проекта организации ще продължи в Молдова с основна тема: „Спасяване на традициите на малцинствата на етап предучилищно образование“.
Изграждането на капацитет на участниците чрез повишаване на тяхната информираност и компетентност ще стане на работна среща в Португалия на тема: „Социално включване на деца в предучилищна възраст с увреждания и в неравностойно положение“.
Вторият приоритет, по който работи педагогическият екип, има за цел да създаде условия за работа със семейната общност в рамките на детската градина и се осъществява чрез спечелен проект по НП “Успяваме заедно“.
Другият приоритет в работата на екипа на ДГ “Пролет“ през последните години е свързан с осигуряване на здравно-хигиенни условия за безопасна игра на открито. Досега в тази насока са реализирани два проекта – „От всичко най-обичам сред природата да тичам“ по Национална кампания “Чиста околна среда“ на ПУДООС и „Детска градина “Пролет“- любимо място за игра“ по кампания „Харманли за младите – 2019“ на община Харманли. Така беше изграден екокът, частично беше подменена разбитата каменна настилка в двора на детската градина, бяха монтирани две люлки и едно комбинирано съоръжение за игра и беше поставена ударопоглъщаща настилка на две от детските площадки.
С помощта на следващия спечелен проект по Национална кампания “Чиста околна среда“ на ПУДООС „Децата на ДГ “Пролет“ – деца на природата“ ще бъде подменено последното от старите съоръжения за игра на двора, ще се монтира ударопоглъщаща настилка и цветни декоративни огради.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 30, 2020 12:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама