Децата от „Щастливци” сред десетте най-изявени формации в страната

Милена Митева
От Милена Митева юни 7, 2017 14:05

Децата от „Щастливци” сред десетте най-изявени формации в страната

ДВГ „Щастливци” – Харманли, участваха в гала концерт в зала „България“ на БНР, наред с най–добрите младежки фолклорни формации. Това стана на 26 май, когато слушателите на пре-даването „Млади фолклорни таланти” номинираха талантите от Харманли в десетката на най–изявените творчески формации, популяризиращи родния фолклор.
„Имахме възможност да прославим за сетен път родния си град в национален ефир, да се радваме на акомпанимента на представителния оркестър на БНР, да се насладим на щастието да бъдем на подиума, на който пеят и свирят най-изявените ни изпълнители в България, рамо до рамо с децата на националните ни музикални училища в Котел, Широка лъка и Варна. Почувствахме се значими, такива, каквито не ни позволява да се почувстваме безхаберното отношение към пеещата емблема на Харманли – ДВГ „Щастливци” нашите общинари. Децата получиха заслужените си медали, грамота за състава, много подаръци и национално признание. Представихме достойно Харманли, с благодарност към слушателите на БНР, номинирали ни като най – добрите изпълнители в Република България. Такива победи обичаме! ”, сподели арт мениджърът Петя Карабакалова.
„За пореден път община Харманли нямаше възможност да ни осигури транспорт. Всички разходи бяха за сметка на децата и родителите им. Гражданка и общественичка доплати 180 лева на автобусна фирма „Торре”, но пожела анонимност.”, допълни изказването на Карабакалова.

Милена Митева
От Милена Митева юни 7, 2017 14:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 771 373 преглеждания