Децата от „Щастливци” сред десетте най-изявени формации в страната

Милена Митева
От Милена Митева юни 7, 2017 14:05

Децата от „Щастливци” сред десетте най-изявени формации в страната

ДВГ „Щастливци” – Харманли, участваха в гала концерт в зала „България“ на БНР, наред с най–добрите младежки фолклорни формации. Това стана на 26 май, когато слушателите на пре-даването „Млади фолклорни таланти” номинираха талантите от Харманли в десетката на най–изявените творчески формации, популяризиращи родния фолклор.
„Имахме възможност да прославим за сетен път родния си град в национален ефир, да се радваме на акомпанимента на представителния оркестър на БНР, да се насладим на щастието да бъдем на подиума, на който пеят и свирят най-изявените ни изпълнители в България, рамо до рамо с децата на националните ни музикални училища в Котел, Широка лъка и Варна. Почувствахме се значими, такива, каквито не ни позволява да се почувстваме безхаберното отношение към пеещата емблема на Харманли – ДВГ „Щастливци” нашите общинари. Децата получиха заслужените си медали, грамота за състава, много подаръци и национално признание. Представихме достойно Харманли, с благодарност към слушателите на БНР, номинирали ни като най – добрите изпълнители в Република България. Такива победи обичаме! ”, сподели арт мениджърът Петя Карабакалова.
„За пореден път община Харманли нямаше възможност да ни осигури транспорт. Всички разходи бяха за сметка на децата и родителите им. Гражданка и общественичка доплати 180 лева на автобусна фирма „Торре”, но пожела анонимност.”, допълни изказването на Карабакалова.

Милена Митева
От Милена Митева юни 7, 2017 14:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.