Децата от ОДЗ „Ален мак“ се запознаха с Борко и Бърборка

Сакар нюз
От Сакар нюз май 9, 2016 09:19

Децата от ОДЗ „Ален мак“ се запознаха с Борко и Бърборка

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 17/651, година XIV, 28 април-5 май 2016

Свързани публикации

Педагогическият арт екип на ОДЗ „Ален мак” – Харманли, постави куклената музикална пиеса „Най-важното нещо” от Петя Карабакалова пред своите възпитаници в детската градина. Това стана в четвъртък, 21 април.
Децата с голям интерес пяха и съпреживяваха срещите на Борко и Бърборка, които направиха една великденска обиколка из близката гора. Срещнаха се с Меца и семейството й, с веселите игриви зайчета, с красивите сърнички, с работливите пчелички, с крадливата лисица. Въпросът, който вълнуваше главните герои, беше: Кое е най-важното нещо на света? За Меца най–важна се оказа любовта, за сърните – красотата, за катеричката – честността, за пчеличките – трудът. На края се обърнаха към мъдрия Слънчо, който вижда всичко отвисоко, за да стигнат заедно до отговора, че най–важното нещо е добротата.
След театъра всички пяха великденски песни, танцуваха хора и ръченици под изпълнението на детската вокална група в градината. Деца, педагози и възпитатели си направиха един красив и весел празник, наситен с емоции, съпроводен от куклената постановка, съдържаща в себе си дидактичен елемент и възпитателна цел.
Великденските празници в ОДЗ „Ален мак” не свършиха с тази изява, през страстната седмица тържества и открити ситуации пред родителите бяха подготвили групите „Нашите лъвчета”, „Калинки”, „Делфинче” и „Слънчо”. А група „Мечо Пух” работи по своебразен спектакъл, който е посветен на празника на родния ни град Харманли. Мултимедия с музикални презентации ще отразява тематичните моменти на детското тържество.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 9, 2016 09:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 713 преглеждания