Децата от ОДЗ „Ален мак“ се запознаха с Борко и Бърборка

Сакар нюз
От Сакар нюз май 9, 2016 09:19

Децата от ОДЗ „Ален мак“ се запознаха с Борко и Бърборка

Педагогическият арт екип на ОДЗ „Ален мак” – Харманли, постави куклената музикална пиеса „Най-важното нещо” от Петя Карабакалова пред своите възпитаници в детската градина. Това стана в четвъртък, 21 април.
Децата с голям интерес пяха и съпреживяваха срещите на Борко и Бърборка, които направиха една великденска обиколка из близката гора. Срещнаха се с Меца и семейството й, с веселите игриви зайчета, с красивите сърнички, с работливите пчелички, с крадливата лисица. Въпросът, който вълнуваше главните герои, беше: Кое е най-важното нещо на света? За Меца най–важна се оказа любовта, за сърните – красотата, за катеричката – честността, за пчеличките – трудът. На края се обърнаха към мъдрия Слънчо, който вижда всичко отвисоко, за да стигнат заедно до отговора, че най–важното нещо е добротата.
След театъра всички пяха великденски песни, танцуваха хора и ръченици под изпълнението на детската вокална група в градината. Деца, педагози и възпитатели си направиха един красив и весел празник, наситен с емоции, съпроводен от куклената постановка, съдържаща в себе си дидактичен елемент и възпитателна цел.
Великденските празници в ОДЗ „Ален мак” не свършиха с тази изява, през страстната седмица тържества и открити ситуации пред родителите бяха подготвили групите „Нашите лъвчета”, „Калинки”, „Делфинче” и „Слънчо”. А група „Мечо Пух” работи по своебразен спектакъл, който е посветен на празника на родния ни град Харманли. Мултимедия с музикални презентации ще отразява тематичните моменти на детското тържество.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 9, 2016 09:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.