Децата от ОДЗ „Ален мак“ изпратиха есента с празничен концерт

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 12, 2015 05:20

Децата от ОДЗ „Ален мак“ изпратиха есента с празничен концерт

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 41/642, година XIII, 6-12 ноември 2015

Свързани публикации

С песента „Есен, здравей“ възпитаниците на ОДЗ „Ален мак“ – Харманли, изпратиха един от най-красивите и щедри сезони. Празничният концерт започна с най-малките участници от първа и втора ясла. Те показаха как „Тихичко падат листата“ и как растат „Гъбките в гората“. След тях първите групи изпълниха „Скок-подскок“ и „Хорце“.
С играта „Дъждовна есен“ децата от група „Нашите лъвчета“ представиха как падат дъждовните капки, а група „Мечо пух“ направи „Есенна разходка“. Момичетата от група „Слънчо“ изпълниха „Танц на листата“. Децата от група „Славейче“ изпяха песента „Пет, пет, пет“, с което казаха, че искат само по пет ябълки и круши. Картофите се оказаха любими на „Хлапетата“ и те изпяха песничка за тях – „Едно картофче“.
С игра „Познай по вкуса“ деца със завързани очи опитваха от нарязани плодове и зеленчуци и трябваше да отгатнат какво са хапнали. Имаше и гатанки, на които отговаряха по-малките от публиката.
С песента „Есенен пазар“ децата от група „Слънчо“ показаха къде се продават плодовете и зеленчуците. Те направиха импровизиран пазар, с двама продавачи, от които си купуваха вкусни плодове и зеленчуци.
С танцови изпълнения, децата от група „Приятели“ закриха празничния концерт.
Той се проведе в двора на детското заведение на 30 октомври, а представянето му на открито даде възможност на повече хора да му се насладят. Есенните лъчи успяха да пробият облаците и тържеството да премине още по-топло и приятно.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 12, 2015 05:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.