Децата на Любимец получиха подаръци от „Коледен конвой“

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 22, 2020 12:00

Децата на Любимец получиха подаръци от „Коледен конвой“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, Регионален вестник, # 48/932 година XVII, 18 декември 2020 г.- 7 януари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Деца от Любимец получиха коледни подаръци от немската инициатива „Коледен конвой“. Тя бе организирана от мъжки клуб „Раунд тейбъл“ – Пловдив.
„Всеки подарък е различен и е подготвен от дете в Германия, според възможностите му, за дете на неговата възраст в България. Пакетите са с различно съдържание – играчки, кукли, дрехи, лакомства, ученически пособия, козметични принадлежности, зимни обувки и дрехи. Немските деца самостоятелно са подготвили подаръците, опаковали са ги и едва тогава са ги предоставили на благотворителната организация“ – каза Трифон Василев, президент на „Раунд тейбъл“ – България и основен организатор на разпределянето на подаръците.
Камионът с подаръците паркира пред сградата на ОбА – Любимец, където заместник-кметът Тодор Милев и секретарят Христо Христозов приеха пратките с подаръци. Със съдействието на общинския екип бе създадена необходимата организация за осъществяване на инициативата и разпределянето на подаръците по места.
Трифон Василев е роден в Харманли, но е израснал в любимецкото с. Лозен. Негова е идеята и тази година да бъдат зарадвани деца от Община Любимец с подаръци за Коледа.
Благотворителното начинание се реализира за втора поредна година в общината. То ще обхване всички деца от селата до 10-годишна възраст.

Подаръци от Германия получиха и в Харманли

Коледни подаръци, осигурени от клуб Round Table 3 Plovdiv, ще получат подготвителните групи към училищата в селата ОУ “Христо Ботев“ – с. Бисер, ОУ „Христо Ботев“ – с. Българин, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Иваново, ОУ „Иван Вазов“ – с. Славяново, и филиалът на ДГ „Детски свят“ – с. Върбово.
Със съдействието на Община Харманли ще се създаде необходимата организация за разпределянето на подаръците.
Децата, които са приготвили подаръците, са от училища и детски градини от Германия. Организацията работи с техните учебни заведения. След разговори с учителите и родителите, в които организаторите са обяснили, че целите им са безкористни, започва събирането на подаръците. Всеки пакет е изготвен и опакован индивидуално и до отварянето му подаръкът, който се крие вътре, остава изненада
Пакетите са обозначени дали е за момче, или за момиче и за каква възраст са подходящи.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова декември 22, 2020 12:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 645 495 преглеждания