Децата на Доситеево посрещнаха пролетта с маскен бал

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2016 22:41

Децата на Доситеево посрещнаха  пролетта с маскен бал

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 12/651, година XIV, 25-31 март 2016

Свързани публикации

Пролетен бал с маски по случай първа пролет се състоя в село Доситеево. Той бе организиран от децата на селото, с подкрепата на кмета Митко Вълчев. На мероприятието се събраха над 20 деца, които се бяха преобразили с костюми по свой избор. Вещици, феи, пирати, ловджии, герои на добро и зло можеха да се видят на 19 март в салона на читалището.
„От три години насам балът е традиция за нас“, споделят жителите на селото. Те посрещнаха и гости от село Българин, които също се радваха на организирания пролетен маскарад.
В края на тържеството присъстващите гласуваха, за да оценят най-добре маскиралият се.
Седемнадесетгодишната Йорданка Стефанова обра овациите с образът си на ловец. Момичето сметнало, че тази униформа е забавна и би развеселила с нея останалите, за което получи и символичната награда от 10 лева, след като бе избрана за най-атрактивен участник.
Второ място в пролетния маскарад зае Тюркян Бекир, която бе маскирана като пират. Петър Иванов в образа на Бай Ганьо се нареди на трето място след гласуването. Мероприятието продължи с общи забавления и игри: пиене на боза със сламка, пукане на балони, ядене на солети без ръце.

На 21 март пенсионерите от  първи квартал в Харманли бяха на гости в село Доситеево. Поводът за това беше настъпващата пролет. Възрастните от Харманли бяха посрещнати с песни и танци от ДТС „Нашенче“. Като домакини, те ги зарадваха с  Радомирско, Дайчово и Боалийско хоро. След изпълненията на децата, първокварталци върнаха на жеста с изпълнение на програма.

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2016 22:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама