Децата на Доситеево посрещнаха пролетта с маскен бал

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2016 22:41

Децата на Доситеево посрещнаха  пролетта с маскен бал

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 12/651, година XIV, 25-31 март 2016

Свързани публикации

Пролетен бал с маски по случай първа пролет се състоя в село Доситеево. Той бе организиран от децата на селото, с подкрепата на кмета Митко Вълчев. На мероприятието се събраха над 20 деца, които се бяха преобразили с костюми по свой избор. Вещици, феи, пирати, ловджии, герои на добро и зло можеха да се видят на 19 март в салона на читалището.
„От три години насам балът е традиция за нас“, споделят жителите на селото. Те посрещнаха и гости от село Българин, които също се радваха на организирания пролетен маскарад.
В края на тържеството присъстващите гласуваха, за да оценят най-добре маскиралият се.
Седемнадесетгодишната Йорданка Стефанова обра овациите с образът си на ловец. Момичето сметнало, че тази униформа е забавна и би развеселила с нея останалите, за което получи и символичната награда от 10 лева, след като бе избрана за най-атрактивен участник.
Второ място в пролетния маскарад зае Тюркян Бекир, която бе маскирана като пират. Петър Иванов в образа на Бай Ганьо се нареди на трето място след гласуването. Мероприятието продължи с общи забавления и игри: пиене на боза със сламка, пукане на балони, ядене на солети без ръце.

На 21 март пенсионерите от  първи квартал в Харманли бяха на гости в село Доситеево. Поводът за това беше настъпващата пролет. Възрастните от Харманли бяха посрещнати с песни и танци от ДТС „Нашенче“. Като домакини, те ги зарадваха с  Радомирско, Дайчово и Боалийско хоро. След изпълненията на децата, първокварталци върнаха на жеста с изпълнение на програма.

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2016 22:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.