Деца зарадваха бабите на Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова януари 26, 2020 07:21

Деца зарадваха бабите на Любимец

Първокласниците от НУ „Захари Стоянов“, Любимец, засвидетелстваха уважение и обич към бабите.
По покана на членовете на Клуб „50+“ учениците, заедно с техния класен ръководител Мария Михайлова гостуваха в Дома на жената.
Там с интересно поднесените стихове и закачки за ролята на бабата в семейството, както и артистичността си, децата предизвикаха неподправени емоции на радост в очите на бабите.
От името на всички ръководителят на клуба Валя Бозалиева благодари на децата за прекрасната програма и милия жест. “Благодарим ви, че за пореден път ни уважихте с присъствието си и ни изненадахте приятно. Това внимание ни кара да се чувстваме специални и щастливи, че това на което сме се посветили – нашите семейства, има смисъл“ – каза тя.
Уважение към празника на жените от третата възраст засвидетелства и кметът на общината Анастас Анастасов. Той поздрави присъстващите с думите: „Желая ви преди всичко здраве, да се радвате на семействата си и да бъдете опора и подкрепа на вашите внуци!“.
С много ентусиазъм и празнично настроение празникът се отбеляза и в селата от общината. В Малко градище, Лозен и Белица се спази типичния за Бабинден ритуал „Поливане“, а в Белица се проведоха и „борби“.
Малките танцьори от ТС „Сакарче“ бяха специални гости на празника в Малко градище. Те поздравиха присъстващите с народни танци, а за завършек извиха кръшно хоро, на което се хванаха всички.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова януари 26, 2020 07:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.