Деца зарадваха бабите на Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова януари 26, 2020 07:21

Деца зарадваха бабите на Любимец

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #3/887, 24-30 януари 2020 г.

Свързани публикации

Първокласниците от НУ „Захари Стоянов“, Любимец, засвидетелстваха уважение и обич към бабите.
По покана на членовете на Клуб „50+“ учениците, заедно с техния класен ръководител Мария Михайлова гостуваха в Дома на жената.
Там с интересно поднесените стихове и закачки за ролята на бабата в семейството, както и артистичността си, децата предизвикаха неподправени емоции на радост в очите на бабите.
От името на всички ръководителят на клуба Валя Бозалиева благодари на децата за прекрасната програма и милия жест. “Благодарим ви, че за пореден път ни уважихте с присъствието си и ни изненадахте приятно. Това внимание ни кара да се чувстваме специални и щастливи, че това на което сме се посветили – нашите семейства, има смисъл“ – каза тя.
Уважение към празника на жените от третата възраст засвидетелства и кметът на общината Анастас Анастасов. Той поздрави присъстващите с думите: „Желая ви преди всичко здраве, да се радвате на семействата си и да бъдете опора и подкрепа на вашите внуци!“.
С много ентусиазъм и празнично настроение празникът се отбеляза и в селата от общината. В Малко градище, Лозен и Белица се спази типичния за Бабинден ритуал „Поливане“, а в Белица се проведоха и „борби“.
Малките танцьори от ТС „Сакарче“ бяха специални гости на празника в Малко градище. Те поздравиха присъстващите с народни танци, а за завършек извиха кръшно хоро, на което се хванаха всички.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова януари 26, 2020 07:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама