Деца танцуваха и пяха пред автентична Баба Марта

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2018 10:14

Деца танцуваха и пяха пред  автентична Баба Марта

С много вълнение и радост на 1 март децата от НУ „Отец Паисий“ на свое тържество посрещнаха Баба Марта. Тя се оказа напълно автентична, тъй като в нейната роля се превъплъти Янка Кирякова от фолклорната група „Доситеевски напеви“ към читалише „Архимандрид Доситей“ от харманлийското село Доситеево. Пред Баба Марта и доситеевските мартенски гости специална програма изнесоха децата от подготвителните групи /5 и 6-годишни/. Те рецитираха, пяха и танцуваха.
След тържеството Баба Марта, заедно със своите асистенти, мина през класните стаи, поздрави децата и им подари специално изработени за тях големи и малки мартеници. Това бе част от проект „Съживяване на традициите чрез занаяти“ по програма Еразъм+, №2017-1-ROO1-KA204-037395.
Първомартенският ден в училището започна с традиционна размяна на мартеници между учители и ученици.


В снежния и слънчев първи ден на месец март и в чест на Баба Марта и на Деня на самодееца, който се празнува на този ден, младите танцьори от състава за народни танци „Луди млади” към читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894” – Тополовград, подготвиха приятна изненада за жители и гости на града. По централната улица „България” в частта и от площад „Освобождение” до площад „Шести септември” те окачиха по дървета и стълбове големи мартеници, балони и други украшения в бяло и червено, като поздрав за местните хора за първия пролетен месец.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2018 10:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама