Деца танцуваха и пяха пред автентична Баба Марта

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2018 10:14

Деца танцуваха и пяха пред  автентична Баба Марта

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #9/89, 23 2-8 март 2018

Свързани публикации

С много вълнение и радост на 1 март децата от НУ „Отец Паисий“ на свое тържество посрещнаха Баба Марта. Тя се оказа напълно автентична, тъй като в нейната роля се превъплъти Янка Кирякова от фолклорната група „Доситеевски напеви“ към читалише „Архимандрид Доситей“ от харманлийското село Доситеево. Пред Баба Марта и доситеевските мартенски гости специална програма изнесоха децата от подготвителните групи /5 и 6-годишни/. Те рецитираха, пяха и танцуваха.
След тържеството Баба Марта, заедно със своите асистенти, мина през класните стаи, поздрави децата и им подари специално изработени за тях големи и малки мартеници. Това бе част от проект „Съживяване на традициите чрез занаяти“ по програма Еразъм+, №2017-1-ROO1-KA204-037395.
Първомартенският ден в училището започна с традиционна размяна на мартеници между учители и ученици.


В снежния и слънчев първи ден на месец март и в чест на Баба Марта и на Деня на самодееца, който се празнува на този ден, младите танцьори от състава за народни танци „Луди млади” към читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894” – Тополовград, подготвиха приятна изненада за жители и гости на града. По централната улица „България” в частта и от площад „Освобождение” до площад „Шести септември” те окачиха по дървета и стълбове големи мартеници, балони и други украшения в бяло и червено, като поздрав за местните хора за първия пролетен месец.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 2, 2018 10:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.