Деца се стекоха към градската библиотека в първия ден на ноември

Милена Митева
От Милена Митева ноември 7, 2016 11:35

Деца се стекоха към градската  библиотека в първия ден на ноември

В Деня на народните будители – 1 ноември, библиотеката на Културния център на Харманли бе посетена от възпитаниците на ДГ “Пролет“. Те бяха придружени от своите учителки Теодора Георгиева и Алис Георгиева. Станали гости на дома с книги, малчуганите чуха приказката „Дядовата ръкавичка“ от Елин Пелин. Разгледаха и две изложби. Едната бе със старобългарска книжнина, а другата с нови книги.
Презентация за известните будители – революционери, духовници, писатели и поети също привлече вниманието на малките деца. Тя бе съобразена с възрастта и разбиранията на малките от 5 години до 2 клас.
Децата от детското заведение поздравиха служителите на библиотеката със стихове и песни, след което получиха детски книжки, тематично насочени за Деня на будителя в различните области – духовници, Възраждане, Създаване на държавата, символите. Подаръците бяха осигурени със съдействието на Общината.

Общо 160 деца влязоха в библиотеката в дните около празника.
Библиотекарката Стоянка Петрова сподели пред „Сакарнюз“, че се забелязва и увеличено посещение от страна на възрастните хора, които отиват като придружители на малките читатели и стават редовни посетители.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 7, 2016 11:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама