Деца се стекоха към градската библиотека в първия ден на ноември

Милена Митева
От Милена Митева ноември 7, 2016 11:35

Деца се стекоха към градската  библиотека в първия ден на ноември

В Деня на народните будители – 1 ноември, библиотеката на Културния център на Харманли бе посетена от възпитаниците на ДГ “Пролет“. Те бяха придружени от своите учителки Теодора Георгиева и Алис Георгиева. Станали гости на дома с книги, малчуганите чуха приказката „Дядовата ръкавичка“ от Елин Пелин. Разгледаха и две изложби. Едната бе със старобългарска книжнина, а другата с нови книги.
Презентация за известните будители – революционери, духовници, писатели и поети също привлече вниманието на малките деца. Тя бе съобразена с възрастта и разбиранията на малките от 5 години до 2 клас.
Децата от детското заведение поздравиха служителите на библиотеката със стихове и песни, след което получиха детски книжки, тематично насочени за Деня на будителя в различните области – духовници, Възраждане, Създаване на държавата, символите. Подаръците бяха осигурени със съдействието на Общината.

Общо 160 деца влязоха в библиотеката в дните около празника.
Библиотекарката Стоянка Петрова сподели пред „Сакарнюз“, че се забелязва и увеличено посещение от страна на възрастните хора, които отиват като придружители на малките читатели и стават редовни посетители.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 7, 2016 11:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.