Деца пресъздадоха сцени от взаимно училище през Възраждането

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 15, 2017 21:10

Деца пресъздадоха сцени от взаимно училище през Възраждането

Деца от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли пресъздадоха сцена от учебен час във взаимно училище за Деня на будителя. На този ден те бяха поканили като гости Светлана Николова – поетеса, Наташа Кирякова – директор на училището и Диана Георгиева – педагогически съветник.
Техният учител Стефка Грозева разказва, че подготовката на тържествения час е започнала отрано. Тя внимателно обмислила как да протече той, какви дейности да включи, за да осъществи целите на един такъв час по родолюбие. С децата обсъдили набелязаните от нея дейности, разпределяне на ролите и тематичната украса.
След това вече започва трескава подготовка. За нея класната казва: „Репетициите не бяха много, но и не беше нужно, защото децата приеха много отговорно изявата си и всеки много сполучливо влезе в ролята си. Няколко деца се заеха да наизустят стихове от книгата на госпожа Николова ,,Дъждовни магистрали“. Научиха песен за народните будители. С готовност, трепет и вълнение дочакахме часа на срещата, която съм сигурна, че децата ще запомнят, защото ги развълнува.“
Всички получиха грамоти, затова че активно четат книжки, а най-четящите шест получиха и книжка за подарък.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 15, 2017 21:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.