Деца пресъздадоха сцени от взаимно училище през Възраждането

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 15, 2017 21:10

Деца пресъздадоха сцени от взаимно училище през Възраждането

Деца от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли пресъздадоха сцена от учебен час във взаимно училище за Деня на будителя. На този ден те бяха поканили като гости Светлана Николова – поетеса, Наташа Кирякова – директор на училището и Диана Георгиева – педагогически съветник.
Техният учител Стефка Грозева разказва, че подготовката на тържествения час е започнала отрано. Тя внимателно обмислила как да протече той, какви дейности да включи, за да осъществи целите на един такъв час по родолюбие. С децата обсъдили набелязаните от нея дейности, разпределяне на ролите и тематичната украса.
След това вече започва трескава подготовка. За нея класната казва: „Репетициите не бяха много, но и не беше нужно, защото децата приеха много отговорно изявата си и всеки много сполучливо влезе в ролята си. Няколко деца се заеха да наизустят стихове от книгата на госпожа Николова ,,Дъждовни магистрали“. Научиха песен за народните будители. С готовност, трепет и вълнение дочакахме часа на срещата, която съм сигурна, че децата ще запомнят, защото ги развълнува.“
Всички получиха грамоти, затова че активно четат книжки, а най-четящите шест получиха и книжка за подарък.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 15, 2017 21:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.