Деца прекараха последния ден от лятното си училище в библиотека

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 7, 2017 07:37

Деца прекараха последния ден от  лятното си училище в библиотека

В последния ден от лятната си занималня, деца от подготвителна група при НУ „Отец Паисий“ – Харманли, посетиха градската библиотека.
Екипът на Културния център, където тя се помещава, беше подготвил различни занимания за тях. Децата си направиха книжни лодки, хартиени верижки от различни фигури и си изрязаха книгоразделители. Успоредно с това успяха и да отговарят на гатанки. Те слушаха приказки и стихотворения, разглеждаха комикси, списания и енциклопедии. Накрая имаше и игри в детския кът.
За някои от тях това беше първото посещение на културната институция и останаха много доволни и силно впечатлени. Обещаха, че отново ще отидат и дори ще заберат родителите си.
Инициативата за различния последен „учебен“ ден беше на учителките Ваня Моллова, Галина Делчева и Гергана Христозова. Те знаят, че любовта към книгата се възпитава от рано и затова решиха да заведат децата точно там.

В продължение на два месеца част от бъдещите възпитаници на НУ „Отец Паисий“ посещаваха лятното училище – занималня. Там те получиха предучилищната си подготовка за встъпването им в първи клас. Писане, рисуване, успоредно с развлечения и спортни занимания бяха дейностите, които децата упражняваха.
Като награда за положения труд и постоянство по време на лятната ваканция всеки получи грамота за успешно завършване на лятно училище „Малко Паисиевче“.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 7, 2017 07:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.