Деца прекараха последния ден от лятното си училище в библиотека

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 7, 2017 07:37

Деца прекараха последния ден от  лятното си училище в библиотека

В последния ден от лятната си занималня, деца от подготвителна група при НУ „Отец Паисий“ – Харманли, посетиха градската библиотека.
Екипът на Културния център, където тя се помещава, беше подготвил различни занимания за тях. Децата си направиха книжни лодки, хартиени верижки от различни фигури и си изрязаха книгоразделители. Успоредно с това успяха и да отговарят на гатанки. Те слушаха приказки и стихотворения, разглеждаха комикси, списания и енциклопедии. Накрая имаше и игри в детския кът.
За някои от тях това беше първото посещение на културната институция и останаха много доволни и силно впечатлени. Обещаха, че отново ще отидат и дори ще заберат родителите си.
Инициативата за различния последен „учебен“ ден беше на учителките Ваня Моллова, Галина Делчева и Гергана Христозова. Те знаят, че любовта към книгата се възпитава от рано и затова решиха да заведат децата точно там.

В продължение на два месеца част от бъдещите възпитаници на НУ „Отец Паисий“ посещаваха лятното училище – занималня. Там те получиха предучилищната си подготовка за встъпването им в първи клас. Писане, рисуване, успоредно с развлечения и спортни занимания бяха дейностите, които децата упражняваха.
Като награда за положения труд и постоянство по време на лятната ваканция всеки получи грамота за успешно завършване на лятно училище „Малко Паисиевче“.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 7, 2017 07:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама