Деца поведоха шествието за 24 май в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 26, 2015 06:56

Деца поведоха шествието за 24 май в Любимец

Акценти

  • Във връзка с празника кметът Анастас Анастасов даде празничен коктейл за всички просветни и културни дейци от общината.

Свързани публикации

Под звуците на „Върви, народе възродени!“ с шествие и празнична програма в Любимец се отбеляза 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. В процесията участваха всички училища и детски заведения в общината, носейки своите отличителните символи.

Пъстри, красиви и облечени с народни носии, най-малките възпитаници на Детска ясла Любимец поведоха шествието от сградата на Общинска администрация към площад „Трети март“, следвани от представителен блок от деца и ученици от останалите учебни заведения.

Началото на празничната програма започна с издигане на националния флаг. След това Кметът на общината инж. Анастас Анастасов приветства всички учители и културни деятели с празника. В поздрава си към тях той каза: „Вие сте тези, които създавате устоите на нацията, пазите нейната идентичност и изграждате духовната крепост на знанието. Благодаря ви от сърце за себераздаването и силата, с която носите отговорността за нашите деца, за да израснат те можещи и знаещи българи!“

От негово име две деца от ЦДГ „Рай“ – Виктория Мъндева и Иван Полихронов поднесоха стрък цвете на ръководителите на учебни заведения и културни институции.

За да покажат пъстротата на българското слово и красотата на българските танци, всяко едно училище и детска градина остави свой отпечатък в празничната програма.

Във връзка с празника господин Анастасов даде празничен коктейл за всички просветни и културни дейци от общината. В началото на веселата част той още веднъж поздрави учителите с техния празник и им благодари за уважението към мероприятието.

В отговор на признателността към учителския труд проф. Цонка Каснакова отправи емоционални пожелания към учителското съсловие и също благодари на кмета за подкрепата и съдействието, което им указва.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 26, 2015 06:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.