Деца поведоха шествието за 24 май в Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 26, 2015 06:56

Деца поведоха шествието за 24 май в Любимец

Акценти

  • Във връзка с празника кметът Анастас Анастасов даде празничен коктейл за всички просветни и културни дейци от общината.

Свързани публикации

Под звуците на „Върви, народе възродени!“ с шествие и празнична програма в Любимец се отбеляза 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. В процесията участваха всички училища и детски заведения в общината, носейки своите отличителните символи.

Пъстри, красиви и облечени с народни носии, най-малките възпитаници на Детска ясла Любимец поведоха шествието от сградата на Общинска администрация към площад „Трети март“, следвани от представителен блок от деца и ученици от останалите учебни заведения.

Началото на празничната програма започна с издигане на националния флаг. След това Кметът на общината инж. Анастас Анастасов приветства всички учители и културни деятели с празника. В поздрава си към тях той каза: „Вие сте тези, които създавате устоите на нацията, пазите нейната идентичност и изграждате духовната крепост на знанието. Благодаря ви от сърце за себераздаването и силата, с която носите отговорността за нашите деца, за да израснат те можещи и знаещи българи!“

От негово име две деца от ЦДГ „Рай“ – Виктория Мъндева и Иван Полихронов поднесоха стрък цвете на ръководителите на учебни заведения и културни институции.

За да покажат пъстротата на българското слово и красотата на българските танци, всяко едно училище и детска градина остави свой отпечатък в празничната програма.

Във връзка с празника господин Анастасов даде празничен коктейл за всички просветни и културни дейци от общината. В началото на веселата част той още веднъж поздрави учителите с техния празник и им благодари за уважението към мероприятието.

В отговор на признателността към учителския труд проф. Цонка Каснакова отправи емоционални пожелания към учителското съсловие и също благодари на кмета за подкрепата и съдействието, което им указва.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 26, 2015 06:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама