Деца от ДГ „Рай“ 1 изнесоха открита педагогическа ситуация

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 18, 2017 12:00

Деца от ДГ „Рай“ 1 изнесоха  открита педагогическа ситуация

Най-големите възпитаници на ДГ „Рай“ 1 безспорно доказаха, че са готови за първи клас. На 5 април, пред родители, учители и гости, бъдещите първокласници изнесоха педагогическа ситуация, в която показаха наученото в детската градина по български език и литература, математика и околен свят.
Учителите на групата Стефка Маркова и Цонка Драгова бяха подготвили ситуациите по интересен игрови начин и децата играейки, показваха усвоените знания. Отделните игрови моменти те разнообразиха с песни и танци, под ръководството на музикалния педагог Евелина Стаменова.
За всеки верен отговор малчуганите получаваха награда, което бе още един стимул да се надпреварват да броят в прав и обратен ред до 10, да определят числата на четни и нечетни, да определят звуковете, буквите и сричките в думите, за разказват за живата и нежива природа и др.
Специален гост на откритата ситуация бе Кметът на общината Анастас Анастасов, който е и кръстник на групата. В края на празника, той поздрави децата за доброто представяне, за наученото от тях в детската градина и изрази увереност, че и в първи клас те ще се справят отлично.
Кръстникът подари на групата аудио система, а във връзка с предстоящите Великденски празници, всички деца от градината получиха парче торта.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 18, 2017 12:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.