Деца от ДГ „Рай“ 1 изнесоха открита педагогическа ситуация

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 18, 2017 12:00

Деца от ДГ „Рай“ 1 изнесоха  открита педагогическа ситуация

Най-големите възпитаници на ДГ „Рай“ 1 безспорно доказаха, че са готови за първи клас. На 5 април, пред родители, учители и гости, бъдещите първокласници изнесоха педагогическа ситуация, в която показаха наученото в детската градина по български език и литература, математика и околен свят.
Учителите на групата Стефка Маркова и Цонка Драгова бяха подготвили ситуациите по интересен игрови начин и децата играейки, показваха усвоените знания. Отделните игрови моменти те разнообразиха с песни и танци, под ръководството на музикалния педагог Евелина Стаменова.
За всеки верен отговор малчуганите получаваха награда, което бе още един стимул да се надпреварват да броят в прав и обратен ред до 10, да определят числата на четни и нечетни, да определят звуковете, буквите и сричките в думите, за разказват за живата и нежива природа и др.
Специален гост на откритата ситуация бе Кметът на общината Анастас Анастасов, който е и кръстник на групата. В края на празника, той поздрави децата за доброто представяне, за наученото от тях в детската градина и изрази увереност, че и в първи клас те ще се справят отлично.
Кръстникът подари на групата аудио система, а във връзка с предстоящите Великденски празници, всички деца от градината получиха парче торта.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова април 18, 2017 12:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама