Деца обагриха яйца на Велики Четвъртък в храм

Милена Митева
От Милена Митева април 25, 2019 15:02

Деца обагриха яйца на Велики Четвъртък в храм

Деца обагриха яйца на Велики Четвъртък в храм „Свети Иван Рилски“ – Харманли. Възпитаници от няколко училища боядисаха символите на Великден в двора на новата църква. Пъстрите яйца ще бъдат подарени на настанените в Дом за стари хора в града за християнския празник.

Преди да запретнат ръкави и да се заемат с боядисването децата чуха историята на Великден от Отец Живко Петров, който отслужи Божествена Света литургия и прочете молитва за деца.

Преди две седмици НВП Старозагорски Митрополит Киприан бе на среща с кмета на Града на Белонога, където бе обсъдена идеята за това събитие.

Тази година Благодатният огън ще бъде донесен от Божи гроб от българска делегация, водена от Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан, съобщават от Община Харманли.
В съобщението се казва, че жителите и гостите на града ще имат възможността да посрещнат Свещеният огън пред сградата на ОбА на Велика събота, в 23:00 часа.
С литийно шествие Благодатният огън ще бъде пренесен до църквата „Св. Иван Рилски“.
Огънят ще бъде внесен в църквата, където Архиерейски наместник Отец Живко Петров ще отслужи празнична полунощница и в 00:00 часа ще бъде възвестено Христовото Възкресение.
В полунощ всеки ще може да запали свещ от Благодатният огън и да обиколи църквата.
След приключване на обиколките около църквата, ще бъде дадено началото на Светата Божествена Златоустова Литургия. Част от нея е словото на Св. Йоан Златоуст, което се чете само веднъж в година, след полунощ на Великден. Вярващите ще могат да вземат и причастие.

Милена Митева
От Милена Митева април 25, 2019 15:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.