Деца направиха еко кът в двора на детската си градина

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 9, 2017 08:03

Деца направиха еко кът в двора на детската си градина

Екологичен празник по мини проект „Екокътове и разделно събиране на отпадъците“ направиха децата от детска градина „Ален мак“ – Харманли. На 27 април те озелениха и разкрасиха една част от двора. С помощта на учителките си, възпитаниците от група „Слънчо“ и „Мечо пух“, посадиха цветя и борчета, а една от майките беше изработила слънце от подръчни материали. Гуми, във формата на калинки, импровизиран кладенец и слънчеви лъчи от камъни са част от красотите в еко къта.
Преди да направят това, децата с „весели игри се забавляваха и как да опазват природата научаваха“. Те се бяха подготвили със стихове и песни, играха на игри, поливайки цветя и надувайки балони.
Специален гост на техния празник бе екологът на ОбА – Даниела Борисова. Тя с интерес изгледа представленията на децата, поздрави ги за наученото, а накрая им раздаде брошури, където е обяснено разделното събиране на отпадъците. Децата получиха и книжки за оцветяване.
Мотото на празника бе „Ние обичаме и пазим природата“.
През изминалата седмица в градината се състояха и други мероприятия на открито. В двора на учебното заведение, децата от групите по изобразително изкуство, модерен балет и народни танци демонстрираха пред своите родители и приятели как преминават техните уроци.
Кръщене отпразнуваха на 26 април група „Калинка“. Те вече официално носят своето име, благословени от отец Живко. Групата бе кръстена от Силвана Атанасова, която е и учител по английски език в детската градина и орисана от приказната фея – Меги. Благодарение на подготовката от своите учителки – госпожа Рогачева и госпожа Кузманова, децата заедно успяха да направят приказно „Пътешествие към добротата“.
За финал, като на истинско кръщене всички се почерпиха с вкусна торта във формата на калинка.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 9, 2017 08:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама