Деца направиха еко кът в двора на детската си градина

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 9, 2017 08:03

Деца направиха еко кът в двора на детската си градина

Екологичен празник по мини проект „Екокътове и разделно събиране на отпадъците“ направиха децата от детска градина „Ален мак“ – Харманли. На 27 април те озелениха и разкрасиха една част от двора. С помощта на учителките си, възпитаниците от група „Слънчо“ и „Мечо пух“, посадиха цветя и борчета, а една от майките беше изработила слънце от подръчни материали. Гуми, във формата на калинки, импровизиран кладенец и слънчеви лъчи от камъни са част от красотите в еко къта.
Преди да направят това, децата с „весели игри се забавляваха и как да опазват природата научаваха“. Те се бяха подготвили със стихове и песни, играха на игри, поливайки цветя и надувайки балони.
Специален гост на техния празник бе екологът на ОбА – Даниела Борисова. Тя с интерес изгледа представленията на децата, поздрави ги за наученото, а накрая им раздаде брошури, където е обяснено разделното събиране на отпадъците. Децата получиха и книжки за оцветяване.
Мотото на празника бе „Ние обичаме и пазим природата“.
През изминалата седмица в градината се състояха и други мероприятия на открито. В двора на учебното заведение, децата от групите по изобразително изкуство, модерен балет и народни танци демонстрираха пред своите родители и приятели как преминават техните уроци.
Кръщене отпразнуваха на 26 април група „Калинка“. Те вече официално носят своето име, благословени от отец Живко. Групата бе кръстена от Силвана Атанасова, която е и учител по английски език в детската градина и орисана от приказната фея – Меги. Благодарение на подготовката от своите учителки – госпожа Рогачева и госпожа Кузманова, децата заедно успяха да направят приказно „Пътешествие към добротата“.
За финал, като на истинско кръщене всички се почерпиха с вкусна торта във формата на калинка.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 9, 2017 08:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.