Деца изнесоха урок по безопасност

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 8, 2015 14:56

Деца изнесоха урок по безопасност

Акценти

  • Урокът премина под мотото „Движа се безопасно“

Свързани публикации

Децата от четирите групи на двете детски градини в Любимец изнесоха открит урок по пътна безопасност. С демонстриране на знания по спазване на правилата на движение по пътя, разпознаване на пътните знаци, правилно пресичане и други те показаха, че могат да бъдат достойни участници в движението по улицата. Урокът премина под мотото „Движа се безопасно“ и се проведе на 7 май на новата интерактивна детска площадка по безопасност на движението в двора на ЦДГ „Рай“ 2.

Под формата на песни, забавни игри, редене на пъзели, отговори на въпроси и отгатване на гатанки всяка група разигра различни ситуации, свързани с безопасността на пътя. Идеята на учителите при подготовката на детския празник бе децата да придобият знания и натрупат опит при пресичане на уличното платно, разпознаване на цветовете на светофара и какви действия да предприемат спрямо всеки цвят, какво показват пътните знаци и др.

В края на тържеството децата показаха, че са усвоили всички правила на движение и знаят как да се придвижват без инциденти. Те получиха поздравления от присъстващите полицейски инспектори, които споделиха, че ще бъдат още по-щастливи, ако научените правила те прилагат като участници в движението. Директорът на детската градината Иванка Христова връчи на всяка група книжки и помагала, свързани с темата.

Празникът е част от Националната кампания „Третата глобална седмица за пътна безопасност“ на ООН в Р България. Тя се провежда в дните от 4 до 10 май във всички детски градини и учебни заведения в страната.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 8, 2015 14:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар