Деца и възрастни ще могат да спортуват заедно

Милена Митева
От Милена Митева октомври 22, 2015 07:46

Деца и възрастни ще могат  да спортуват заедно

Акценти

  • Вестник НОВИНИ, брой 38/640, 16 - 22 октомври 2015 г., година XIII

Свързани публикации

„Деца и родители ще имат възможност да тренират успоредно в залата за бойни изкуства в Харманли“. Това съобщи Господин Бабамов – един от треньорите в клуба „Будо“.

Докато малките се занимават с източни изкуства, техните родители ще имат възможност, под ръководството на двама инструктори да правят физически упражнения. „Стречинг, гимнастика, натоварване с тежести, гимнастически упражнения и леки натоварвания ще бъдат част от разнообразните занимания, които ще се провеждат за тонуса на телата на посетителите“, обясни Бабамов.
„Заниманията ще улеснят родителите, които вместо да губят времето, ще имат възможността да се погрижат за здравето си, след като клубът осигурява необходимите уреди и пособия“, допълва специалистът.
Спортният клуб „Будо“ ще предлага спортни услуги за по-широк кръг граждани.
Скоро ще започнат и занимания по йога. Те ще бъдат във вторник и четвъртък от 18,00 часа в читалището.
Йогата е подходяща за всички възрасти и в съвременния вариант е адаптирана за по-широк кръг от хора. Затова и клуб „Будо“ има идея без ограничение на възрастта и пола, както и здравословните проблеми на хората да развият постепенно това изкуството.
Клубът ще създаде и група за най-малките, също ще има допълнително сформирана група, която ще бъде ще бъде водена по специална програма, съобразно особеностите на детския организъм.
Идеята е с времето заниманията в клуб „Будо” да се превърнат в една духовна общност, в която да се осъществяват и други идеи със спортна възпитателна цел.

Във вторник, 13 октомври, се проведе първото събиране на желаещите да се занимават с йога. На него бяха обсъдени допълнителните графици, екипировката и други условия, за да се провеждат пълноценно заниманията.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 22, 2015 07:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама