Деца-готвачи приготвиха кекс с моркови по проект

Милена Митева
От Милена Митева януари 16, 2018 11:24

Деца-готвачи приготвиха кекс с моркови по проект

Приготвянето на кекс с моркови бе едно от предизвикателството за деца от ОУ ”Иван Вазов” – Харманли, които се превърнаха в готвачи. Един стърже моркови, друг мели орехи, трети разбива яйцата, а кабинета по готварство кипи от ентусиазма на младите готвачи. Такава бе обстановката в четвъртък, 11 януари. Ентусиазирани и тази седмица възпитаниците, които участват по проекта „Твоят час” сложиха престилки, запретнаха ръкави и започнаха приготвянето на сладко-солената вкусотия. Работата по рецепта- та започна, след като учителките Денка Вълканаова и Галина Василева обясниха стъпките, по които трябва да се изпълни тя.
Учителите смятат, че „Твоят час” е полезен за децата не само заради това, че се учат да готвят, но и заради това, че се учат да консумират разнообразни храни, някои които никога не са опитвали преди.
„Всичко, което те приготвя, е вкусно”, обясни госпожа Денка Вълканова.
Занятията, в които децата се учат да готвят, се провеждат всеки четвъртък до края на месец юни. Те започнаха в началото на ноември, а продуктите са осигурени по проекта. По проекта има още една група по готварство. Техните занимания са във вторник, а ръководител е Димка Димова.

Милена Митева
От Милена Митева януари 16, 2018 11:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.