Десет атлети попаднаха в десетката на финала “Go kids”

Милена Митева
От Милена Митева декември 25, 2018 17:03

Десет атлети попаднаха в  десетката на финала “Go kids”

Петият кръг на Атлетическата лига “Go kids” завърши отлично за лекоатлетите на Харманли.
Десет от спортистите влезнаха в десетката на генералното класиране. Най-добре представилите се и заели първо място в крайното класиране са: Марая Христова, Симона Георгиева и Божидар Саръбоюков. На четвърто място се записват имената на Ася Симеонова и Радослав Тодоров. На седмо място се наредиха Християна Налбантова и Станислав Тодоров, на осмо – Иванина Иванова, девето на Мила Милкова, а десетото бе за Ивомир Иванов. Те участваха в състезанието на 60 метра, скок от място, дълъг скок и 60 метра бягане с препятствие.
Тринадесет медала завоюваха малките спортисти. Отлично се представиха Марая Христова и Ася Симеонова, които се завърнаха с по три медала. Марая получи злато на скок от място, сребро на 60 метра и бронз на щафета 4×50 метра. Ася е със сребро на скок от място и бронзови медали на 60 метра и щафета. Християна Налбантова е с бронзови медали на скок от място и щафетно бягане. Димитър Ангелов заслужи сребърен на 60 метра, а Емануела Арабаджиева има бронзов медал на бягане 60 метра.
При по-големите Ивомир Иванов има сребърен медал на скок от място. Радослав Тодоров взе бронзов на скок от място. Състезанието бе успешно и за Мила Милкова, която завоюва трето място на щафета. При по-големите състезатели златото бе на Симона Георгиева, която бе безкомпромисна към конкуренцията на 60 метра. Божидар Саръбоюков заслужи бронзов медал на 60 метра с препятствия.
Годината приключи успешно за спортистите от целия клуб. Те имат общо 115 медали от които 40 златни, 34 сребърни и 41 бронзови, като този брой не включва успехите на децата от последните две състезания.
През годината най-малката спортистка, петгодишната Валерия Попова, спечели първия си медал – бронзов, в дисциплината бягане на 60 метра.
През месец януари спортистите ще вземат участие в Държавните първенства. Започват с най-малките, където се очаква добро представяне от Станислав Колев и Симона Георгиева.

Милена Митева
От Милена Митева декември 25, 2018 17:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.