Депутати присъстваха на 15 септември в училища в Свиленград и Любимец

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 28, 2017 10:39

Депутати присъстваха на 15 септември  в училища в Свиленград и Любимец

Депутатът от 44 Народно събрание инж. Никола Динков бе официален гост за откриването на учебната година в свиленградското ОУ „Иван Вазов“. В него традиционните за празника букети бяха заменени с дарение в името на благотворителната кауза „Подари детска усмивка вместо цвете“.
Събраните пари ще бъдат дарени в помощ на 11-годишния Пламен Сарандиев. Момчето е приковано в инвалидна количка. Тази година то е петокласник и класната му стая е на втория етаж в школото. Необходимо е да се закупи верижен катерач, който се прикрепя към инвалидната количка и ще помогне на Пламен да се предвижва свободно по стълбищата и новите стаи, за да се чувства пълноценен ученик.
Общо 206 са първолаците в Свиленградско. Най-много са ОУ „Иван Вазов“, където има сформирани 4 паралелки със 100 деца. В другото голямо училище – „Д-р Петър Берон“, ще учат 66 първокласници.
Празникът на 15 септември в община Любимец навсякъде започна с издигане на българското знаме под звуците на националния химн.
След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менче с вода, с което още веднъж пожелаха добри резултати и повече знания през годината.
И тази година ръководният екип на общината уважи с присъствието си всяко учебно заведение. Кметът инж. Анастас Анастасов присъства на откриването на новата учебна година в НУ „Хр. Ботев“.
Гост в двете начални училища „Хр. Ботев“ и „Захари Стоянов“ бе д-р Георги Станков – Народен представител от 44 народно събрание.
В СУ „Ж. Терпешев“ бе заместник-кметът Илия Илиев, в чийто ресор е образованието. Той направи оглед на обновения учебен кабинет по технология и предприемачество, ремонтиран и оборудван с инструменти за работа на ученици. Той предлага практически занятия на ученици от 5 до 9 клас.
Всички официални гости, част от учениците и родителите се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за първокласник от НУ „З. Стоянов“. Детето е с тежко здравословно състояние, което изисква доста средства за лечение. След отваряне на предварително подготвените кутии, в НУ „Хр. Ботев“ намериха 544,50 лв., а НУ „З. Стоянов“ – 440 лв.
Средствата ще бъдат обединени и с тях ще се подпомогне лечението на малката първокласничка.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 28, 2017 10:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама