Депутати присъстваха на 15 септември в училища в Свиленград и Любимец

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 28, 2017 10:39

Депутати присъстваха на 15 септември  в училища в Свиленград и Любимец

Депутатът от 44 Народно събрание инж. Никола Динков бе официален гост за откриването на учебната година в свиленградското ОУ „Иван Вазов“. В него традиционните за празника букети бяха заменени с дарение в името на благотворителната кауза „Подари детска усмивка вместо цвете“.
Събраните пари ще бъдат дарени в помощ на 11-годишния Пламен Сарандиев. Момчето е приковано в инвалидна количка. Тази година то е петокласник и класната му стая е на втория етаж в школото. Необходимо е да се закупи верижен катерач, който се прикрепя към инвалидната количка и ще помогне на Пламен да се предвижва свободно по стълбищата и новите стаи, за да се чувства пълноценен ученик.
Общо 206 са първолаците в Свиленградско. Най-много са ОУ „Иван Вазов“, където има сформирани 4 паралелки със 100 деца. В другото голямо училище – „Д-р Петър Берон“, ще учат 66 първокласници.
Празникът на 15 септември в община Любимец навсякъде започна с издигане на българското знаме под звуците на националния химн.
След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менче с вода, с което още веднъж пожелаха добри резултати и повече знания през годината.
И тази година ръководният екип на общината уважи с присъствието си всяко учебно заведение. Кметът инж. Анастас Анастасов присъства на откриването на новата учебна година в НУ „Хр. Ботев“.
Гост в двете начални училища „Хр. Ботев“ и „Захари Стоянов“ бе д-р Георги Станков – Народен представител от 44 народно събрание.
В СУ „Ж. Терпешев“ бе заместник-кметът Илия Илиев, в чийто ресор е образованието. Той направи оглед на обновения учебен кабинет по технология и предприемачество, ремонтиран и оборудван с инструменти за работа на ученици. Той предлага практически занятия на ученици от 5 до 9 клас.
Всички официални гости, част от учениците и родителите се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за първокласник от НУ „З. Стоянов“. Детето е с тежко здравословно състояние, което изисква доста средства за лечение. След отваряне на предварително подготвените кутии, в НУ „Хр. Ботев“ намериха 544,50 лв., а НУ „З. Стоянов“ – 440 лв.
Средствата ще бъдат обединени и с тях ще се подпомогне лечението на малката първокласничка.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 28, 2017 10:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.