Депутатът Георги Марков (агент Николай) представи своя книга в Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 11, 2020 17:56

Депутатът Георги Марков (агент Николай) представи своя книга в Хасково

Акценти

  • Георги Марков бил сътрудник на Второ, а след това и на Шесто управление на бившата Държавна сигурност.

Свързани публикации

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков дойде в Хасково и използва представянето на книгата си „Феноменът Виктор Орбан” за да нападне опозициято и президента Румен Радев.

На срещата с представители на управляващата партия той похвали областния координатор на ГЕРБ Делян и го нарече „най- талантливият политик на новото хилядолетие.“ Поздрави го със спечелването на местните избори в областта.

За президента Румен Радев каза, че не може да свали в доверието си от правителството, с което е задължен да работи по конституция, независимо дали го харесва или не.

Георги Марков бе на Демократическата партия и като мажоритарен кандидат на СДС става депутат във Великото народно събрание. По-късно напуска политиката след като става член на Конституционния съд. Завръща се в нея през 2005 г. като председател на партия „Ред, законност и справедливост“. Обявяви се за „единствения автентичен седесар и се яви на президентските избори срещу президента Георги Първанов.

По-късно стана консултант на ГЕРБ, а по покана на Бойко Борисов през 2017 г. стана депутат от гражданската квота и непрекъснато напада всеки, който не харесва премиера. Пример за това е призивът му да се закрие партия „Да България“ защото критикували Бойко Борисов.

През 2006 година стана ясно, че Георги Марков бил сътрудник на Второ, а след това и на Шесто управление на бившата Държавна сигурност.

От решението на Комисията по досиетата става ясно, че работното дело на агент „НИКОЛАЙ“ е унищожено с протокол от 18 юни 1990 г., т.е. веднага след втория тур на първите свободни избори, на които Марков влиза в 7-то ВНС от листата на СДС.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 11, 2020 17:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама