Депутатът Георги Марков (агент Николай) представи своя книга в Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 11, 2020 17:56

Депутатът Георги Марков (агент Николай) представи своя книга в Хасково

Акценти

  • Георги Марков бил сътрудник на Второ, а след това и на Шесто управление на бившата Държавна сигурност.

Свързани публикации

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков дойде в Хасково и използва представянето на книгата си „Феноменът Виктор Орбан” за да нападне опозициято и президента Румен Радев.

На срещата с представители на управляващата партия той похвали областния координатор на ГЕРБ Делян и го нарече „най- талантливият политик на новото хилядолетие.“ Поздрави го със спечелването на местните избори в областта.

За президента Румен Радев каза, че не може да свали в доверието си от правителството, с което е задължен да работи по конституция, независимо дали го харесва или не.

Георги Марков бе на Демократическата партия и като мажоритарен кандидат на СДС става депутат във Великото народно събрание. По-късно напуска политиката след като става член на Конституционния съд. Завръща се в нея през 2005 г. като председател на партия „Ред, законност и справедливост“. Обявяви се за „единствения автентичен седесар и се яви на президентските избори срещу президента Георги Първанов.

По-късно стана консултант на ГЕРБ, а по покана на Бойко Борисов през 2017 г. стана депутат от гражданската квота и непрекъснато напада всеки, който не харесва премиера. Пример за това е призивът му да се закрие партия „Да България“ защото критикували Бойко Борисов.

През 2006 година стана ясно, че Георги Марков бил сътрудник на Второ, а след това и на Шесто управление на бившата Държавна сигурност.

От решението на Комисията по досиетата става ясно, че работното дело на агент „НИКОЛАЙ“ е унищожено с протокол от 18 юни 1990 г., т.е. веднага след втория тур на първите свободни избори, на които Марков влиза в 7-то ВНС от листата на СДС.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 11, 2020 17:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.