Депутатът д-р Георги Станков поздрави учители и ученици на техен празник

Сакар нюз
От Сакар нюз май 13, 2018 07:58

Депутатът д-р Георги Станков поздрави учители и ученици на техен празник

Акценти

  • То е единственото основно училище в община Любимец извън общинския център.

Свързани публикации

Народният представител д-р Георги Станков бе специален гост на тържество в село Малко Градище. Той бе на честването на 150 години от създаването на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий“. Депутатът поздрави учителите за упоритата работа и за това, че не спират да въвеждат модерни и иновативни практики в работата си с най-малките. Благодари и на родителите, които подкрепят педагозите в работата им с децата, както и на кмета на Любимец инж. Анастас Анастасов, който не щади сили и средства, за да подпомага образователната институция. „Но днешният празник е най-вече за децата. Защото техните слънчеви усмивки са най-силният мотив да продължим да работим за подобряване на образователната инфраструктура в Любимец”, подчерта д-р Станков.

През последните години ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” в Малко градище обнови материалната си база, а преподавателите съчетават педагогически практики с нововъведения и иновации. Те работят по проекта „Твоят час”.

Училището е основано е през далечната 1868г., като килийно училище в двора на църквата „Св. Атанасий”. По случай 100 годишнината на училището през 1968г. учебното заведение е удостоено с орден „Кирил и Методий” I-ва степен. Сега ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” е средищно и защитено училище, което събира деца от четири съседни села.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ- Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз май 13, 2018 07:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.