Депутатът д-р Георги Станков поздрави учители и ученици на техен празник

Сакар нюз
От Сакар нюз май 13, 2018 07:58

Депутатът д-р Георги Станков поздрави учители и ученици на техен празник

Народният представител д-р Георги Станков бе специален гост на тържество в село Малко Градище. Той бе на честването на 150 години от създаването на ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий“. Депутатът поздрави учителите за упоритата работа и за това, че не спират да въвеждат модерни и иновативни практики в работата си с най-малките. Благодари и на родителите, които подкрепят педагозите в работата им с децата, както и на кмета на Любимец инж. Анастас Анастасов, който не щади сили и средства, за да подпомага образователната институция. „Но днешният празник е най-вече за децата. Защото техните слънчеви усмивки са най-силният мотив да продължим да работим за подобряване на образователната инфраструктура в Любимец”, подчерта д-р Станков.

През последните години ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” в Малко градище обнови материалната си база, а преподавателите съчетават педагогически практики с нововъведения и иновации. Те работят по проекта „Твоят час”.

Училището е основано е през далечната 1868г., като килийно училище в двора на църквата „Св. Атанасий”. По случай 100 годишнината на училището през 1968г. учебното заведение е удостоено с орден „Кирил и Методий” I-ва степен. Сега ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” е средищно и защитено училище, което събира деца от четири съседни села.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ- Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз май 13, 2018 07:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 923 144 преглеждания