Денят на победата и на Европа бе честван в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 14, 2017 07:24

Денят на победата и на Европа бе честван в Тополовград

Под звуците на „День победы” колона от представители на различни институции, служби, ОбА, училища, читалища, политически партии и граждани в 10,00 ч. на 9 май се отправи към пространството пред паметника на загиналите за свободата на България на площад „Освобождение” в Тополовград.
Там, след като заеха местата, си официалните лица – председателят на ОбС Васил Сяров, зам.-кмета Наско Стоянов, гости от Турция и останалите присъстващи изслушаха химна на ЕС – „Одата на радостта” и песента на военния ансамбъл „Александров” – „Вставай страна огромная” /”Священная война”/.
С кратък рецитал, изнесен от млади самодейци от Състава за художествено слово „Сладкодумци” при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894”, бе открито тържеството, посветено на 9 май – Деня на победата на Съветския съюз и съюзниците му над нацистка Германия и Деня на Европа. Слово и за двата празника произнесе Райна Миланова, секретар на читалището в Тополовград. Бяха поднесени много венци и цветя пред паметника и почетена с едноминутно мълчание паметта на всички, дали живота си за да ги има тези два празника и произтеклите от тях значими исторически събития – Победата над нацизма и фашизма и Обединена Европа днес.

253580cookie-checkДенят на победата и на Европа бе честван в Тополовград
Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 14, 2017 07:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.