Ден на национално почистване

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 10, 2016 13:40

Ден на национално почистване

В Харманли доброволците бяха над 2 000 

Над 2 000 доброволци от община Харманли се включиха тази година в кампанията „Да изчистим България заедно”. Доброволчески групи, представители на общинска администрация и структурите на общината, учители и ученици от училищата и ръководствата на детските градини заедно с децата и техните родители участваха в инициативата.
Много граждани се активизираха и почистваха междублоковите пространства и терени в кварталите, където живеят.
Жителите по селата от общината също отчетоха много добри резултати. Някои от тях, освен че почистиха отпадъци, използваха деня за пребоядисване и озеленяване.

И тополовградчани се включиха в инициативата

В трудовата акция на 4 юни участваха доброволци от 11 населени места: Тополовград, Мрамор, Устрем, Срем, Радовец, Светлина, Българска поляна, Княжево, Каменна река, Синапово и Орлов дол. В общинския център активно се включиха служители от общинската администрация, начело с ръководството, работещите в Домашния социален патронаж, ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“, туристи от Туристическо дружество „Сакар“ и др. Доброволен труд в деня на почистването вложиха и ученици от училищата в селата на общината.
Около 450 са доброволците, които с ръкавици на ръцете и чували се постараха да направят околната среда малко по-приветлива и чиста. Почистени бяха нерегламентирани замърсявания извън селищата, чешми, улици и места за отдих с детски площадки на територията на общината.
Количеството събран отпадък е около 10 тона.

В Любимец бяха почистени четири основни точки

Повече от 200 доброволци от града и останалите населени места на община Любимец се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно”, проведена на 4 юни.
Всички колективи на училища, детски градини и детската ясла се организираха и почистиха дворовете на институциите и пространствата около тях.
Кметовете по места също създадоха необходимата организация и почистиха както райони в населените места, така и най-посещаваните местности около селата.
В чистенето се включиха ръководният екип на общината, общински служители и много граждани.
В град Любимец бяха почистени 4 основни точки: цялото продължение на ул. „Тракия“, бул. „Одрин“, бул. “Марица“ и централна градска част.
Извън пределите на града бяха почистени местността около културно-историческата забележителност Глухите камъни и Сокол чешма, намираща се на пътя за Ивайловград. В почистването на този район се включиха част от служителите на общинска администрация Любимец, кмета на Малко градище и група доброволци от селото, които за по-малко от 2 часа събраха повече от десет чувала с различни отпадъци – опаковки на храни и напитки, празни бутилки и хартия.
За един ден, събраните и извозени до Регионално депо в Харманли отпадъци са общо 17,5 тона.

В Свиленград събраха 27.5 тона смет

Доброволците в Свиленград събраха 27.5 тона смет. В националната инициатива “Да изчистим България заедно” участваха около 600 човека. Градът бе разделен на шест района, където имаше масово общоградско почистване.
По традиция в Свиленград всяка година има пролетно и есенно почистване, в което се включват хората от цялата община.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 10, 2016 13:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.