“Ден на кариерата” срещна работодатели с търсещи работа

Милена Митева
От Милена Митева октомври 27, 2017 10:05

“Ден на кариерата” срещна  работодатели с търсещи работа

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 41/77, 27 октомври – 2 ноември 2017

Свързани публикации

„Ден на кариерата” събра работодатели и търсещи работа в Харманли. В сряда, 25 октомври, в сградата на Културния център, лица от 28 до 65 години се срещнаха с мениджъри от различни области, които представиха своите свободни позиции. Проявилите интерес към събитието носеха автобиографии, които оставиха за разглеждане.
Целта на събитието е да се осъществи по-близък контакт между двете страни и всяка от тях да бъде удовлетворена от това, което търси.
По-различното в това събитие от „трудовата борса” е, че на него дори нерегистрираните в бюрото по труда могат да намерят позиция, която да отговаря на трудовите им възможности.
Бизнесмените предлагат работа за следните места: помощник-технолог във винопроизводството, крупиета, кредитен консултант, продавач-консултант, пицар, офис мениджър, детски учител, работник за смяна на автостъкла, автобояджия и работник на автомивка.
Това, което се търси от другата страна, е в съвсем различна сфера: строителство, транспорт, работа в хранително – вкусовата промишленост.
Най-често предпочитанията на хората са за започване на работа като професионални шофьори, касиери, продавач-консултант и офис асистент без език.
Квалифицирани кадри, които търсят работа в държавната администрация, банка или частна фирма, с добро заплащане, са рядко. Статистиката гласи, че това са 4 от 10 души.
Събитието се осъществи по идея на Бони Марангозова – младши специалист, младежки медиатор в Община Харманли, съвместно с община Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 27, 2017 10:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 716 преглеждания