“Ден на кариерата” срещна работодатели с търсещи работа

Милена Митева
От Милена Митева октомври 27, 2017 10:05

“Ден на кариерата” срещна  работодатели с търсещи работа

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 41/77, 27 октомври – 2 ноември 2017

Свързани публикации

„Ден на кариерата” събра работодатели и търсещи работа в Харманли. В сряда, 25 октомври, в сградата на Културния център, лица от 28 до 65 години се срещнаха с мениджъри от различни области, които представиха своите свободни позиции. Проявилите интерес към събитието носеха автобиографии, които оставиха за разглеждане.
Целта на събитието е да се осъществи по-близък контакт между двете страни и всяка от тях да бъде удовлетворена от това, което търси.
По-различното в това събитие от „трудовата борса” е, че на него дори нерегистрираните в бюрото по труда могат да намерят позиция, която да отговаря на трудовите им възможности.
Бизнесмените предлагат работа за следните места: помощник-технолог във винопроизводството, крупиета, кредитен консултант, продавач-консултант, пицар, офис мениджър, детски учител, работник за смяна на автостъкла, автобояджия и работник на автомивка.
Това, което се търси от другата страна, е в съвсем различна сфера: строителство, транспорт, работа в хранително – вкусовата промишленост.
Най-често предпочитанията на хората са за започване на работа като професионални шофьори, касиери, продавач-консултант и офис асистент без език.
Квалифицирани кадри, които търсят работа в държавната администрация, банка или частна фирма, с добро заплащане, са рядко. Статистиката гласи, че това са 4 от 10 души.
Събитието се осъществи по идея на Бони Марангозова – младши специалист, младежки медиатор в Община Харманли, съвместно с община Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 27, 2017 10:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.