Демокрацията в опасност – изповедта на един учител

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 7, 2016 11:34

Демокрацията в опасност – изповедта на един учител

Господин Господинов

Господин Господинов

В годините на демокрацията с всяка изминала година се убеждавах все по-категорично, че разковничето на всичките ни злини се коренят в самата избирателна система. Със своята многомандатност всички ние гласоподавателите със своя вот допринасяме да се шири корупцията по всички етажи на властта. Всеки от властимащите опитал веднъж сладостта на властта става все по-находчив и изобретателен.

Сменя цвета си, в една или друга партия или партийка, отново го издигат и не могат да разберат, че той при всеки мандат разширява не само своята политическа, но и икономическа и финансова мощ. Валят една след друга обществените поръчки. Какъв дивидент получават властимащите никой никога няма да разбере. Те стават все по-богати, и по-богати. Явяват се в една или друга медия и с гордост заявяват, че всички дела срещу тях завършват с оправдателни присъди. Наивният български народ най-после разбра, че тези новоизлюпили се олигарси и пет живота да живеят, това с честен труд не може да се постигне.
Пътепотоците за бързо забогатяване са: укриване на данъци, внос на контрабандни стоки и наркотици. Министър- председателят Бойко Борисов започна. Ако иска да остане в историята като любимец на народа, му трябват безсънни нощи и много, много решителност, а със скалпела да реже без страх гнойните рани на криворазбраната ни демокрация.
Ученици мои, често ви сънувам. Пръснахте се като пилци из страната и по света. Опитах се да ви подготвя за живота. В горния курс длъжен бях да разкрия недъзите на тоталитарния режим. Попивахте всяка моя дума. Всичко казано от мен ставаше достояние на родители и училищно ръководство. Платих висока цена. Лишиха ме от правото да преподавам идеологическите дисциплини. Нали бях проводник на буржоазната идеология. Работих в СОУ с 1800 ученика, а се пенсионирах когато броят им бе 1300. Първият ми випуск са родените през 1962 г. Многохилядната армия, която се опитах да подготвя разбра, че „Сама птичка пролет не прави“.
Моля ви, обединете се и предизвикайте провеждането на избори за Велико Народно събрание. Като юристи с нов светоглед и морал напишете новата конституция на Република България.
1. Двумандатна система на управление за всички изборни длъжности без изключение отгоре до долу, включително и за народните представители и избирателните комисии – централна, общинска и секционна.
Като секретар на секция при последните избори се уверих в това. Българинът е изобретателен.

Много зависи от това кой брои гласовете и кой пише протоколите.

Допускат се манипулации и фалшификации на изборите.
2. Броят на народните представители да бъде 120, хора некорумпирани с нов морал и светоглед.
3. Да се създаде нов орган: Народен съд. Той трябва да заседава на всеки десет години. Тези, които в мътните води на прехода ограбиха националното ни богатства. За тях давност няма. Незабавно и законно трябва да се премине към конфискация на имуществото им. Дайте път на честните и предприемчиви българи! Държава, която дели поданиците си на наши и ваши, на мои и твои – демокрация няма.
Преди 1989 г. привилегии имаха децата на активните борци, героите на социалистическия труд и етническите турци, а сега полицаите и властимащите.
Три пъти съм обиран и нито една кражба не бе разкрита. Да не говорим за неразкритите убийства. Ранно пенсионираните полицаи и военни, не само, че получават високи пенсии, но и работят като охранители на фирми, военни обекти и банки.
4. Незабавна реформа на избирателната система. Само с двумандатност може да се ограничи корупцията по високите етажи на властта. Много реформи ще се проведат, но нито една ще бъде завършена, ако не се реформира самата съдебна система. Да сте видели осъден политик? Няма и няма да има, защото пробойните в нея са много.
Всички ние със своя изборен вот допринасяме по законен път да разширяват не само своята политическа, но и икономическа и финансова мощ. Все по-осезаемо се усеща социалното разслоение.
Незабавна пенсионна реформа. Минималната пенсия трябва да достигне границите на минималната работна заплата. Не обричайте уважаеми управляващи своите родители на бавна и мъчителна смърт. Демокрацията е в опасност!
Започна Великото преселение на народите.

Изчезваме като народ.

С болка, с много болка пиша тези редове, аз – един от народа!

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 7, 2016 11:34
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Веселин февруари 25, 20:44

    Интересен поглед на действителността. Браво за смелите предложения и думи!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама