Делян Добрев получи подкрепа от цялата страна

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 6, 2017 12:09

Делян Добрев  получи подкрепа от цялата страна

Делян Добрев остава начело на областната организация на ГЕРБ в Хасково, съобщи „Дневник“. Това са решили колегите на депутата от Парламентарната група, след като в понеделник вечер са изслушали мотивите му за подадената оставка. Председателят на ПГ Цветан Цветанов съобщи, че заедно с лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов е взето решение Делян Добрев да остане областен координатор на партията в Хасково.
До подаването на оставка се стигна след скандалите между Добрев и кмета на Хасково Добри Беливанов и обвиненията на БСП за кадруване в общинската администрация. Депутатът от левицата Елена Йончева по НОВА заяви че: „Община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и депутат от управляващата партия Делян Добрев. През 2015 г., когато Добри Беливанов печели кметските избори, назначава на ключови позиции – кума, зета, кумата на господин Добрев.”
Делян Добрев засегнат обяви в неделя, 1 октомври, че излиза не само от политиката, но има намерение да напусне и всички заемани от него партийни постове. Той не искал заради подобни твърдения да страда семейството му. Във вторник депозира официално и оставката си в Парламента.
Всички структури на ГЕРБ в Хасковска област се обявиха категорично против това. На обща пресконференция депутатите от Хасково, областното и общинските ръководства на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и общинските съветници заявиха подкрепата си за Делян Добрев. „Всички сме един отбор и този отбор, воден от Добрев, направи много. Оценяваме неговата оставка като мъжки и достоен акт, така правят честните хора, но аз не подкрепям и не приемам оставката му”, заяви областният управител и член на ГЕРБ Станислав Дечев.
Евгения Ангелова заяви, че ГЕРБ-Хасково настоява и за оттеглянето на Добри Беливанов от ГЕРБ и ако той не го направи сам, трябва да бъде изключен. „Защото с действията си, с политиката си на управление, той не работи в интерес на ГЕРБ и в изпълнение на поетите от ГЕРБ ангажименти към гражданите на община Хасково.
По повод оставката на Д. Добрев, депутатите от ГЕРБ декларираха, че в парламента няма да приемат оставката му. След това последва голямо събрание в Хасково, на което около 300 човека настояха Делян Добрев да остане в политиката.
По-късно той получи подкрепа от цялата страна, а хиляди членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна го призоваха да не подава оставка.
Делян Добрев заяви пред медиите, че ще го направи, тъй като мощната подкрепа на регионалните редици в партията през последните дни го е ра- зубедила да стори противното.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 6, 2017 12:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.