Делян Добрев получи подкрепа от цялата страна

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 6, 2017 12:09

Делян Добрев  получи подкрепа от цялата страна

Делян Добрев остава начело на областната организация на ГЕРБ в Хасково, съобщи „Дневник“. Това са решили колегите на депутата от Парламентарната група, след като в понеделник вечер са изслушали мотивите му за подадената оставка. Председателят на ПГ Цветан Цветанов съобщи, че заедно с лидера на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов е взето решение Делян Добрев да остане областен координатор на партията в Хасково.
До подаването на оставка се стигна след скандалите между Добрев и кмета на Хасково Добри Беливанов и обвиненията на БСП за кадруване в общинската администрация. Депутатът от левицата Елена Йончева по НОВА заяви че: „Община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и депутат от управляващата партия Делян Добрев. През 2015 г., когато Добри Беливанов печели кметските избори, назначава на ключови позиции – кума, зета, кумата на господин Добрев.”
Делян Добрев засегнат обяви в неделя, 1 октомври, че излиза не само от политиката, но има намерение да напусне и всички заемани от него партийни постове. Той не искал заради подобни твърдения да страда семейството му. Във вторник депозира официално и оставката си в Парламента.
Всички структури на ГЕРБ в Хасковска област се обявиха категорично против това. На обща пресконференция депутатите от Хасково, областното и общинските ръководства на ГЕРБ, кметовете на ГЕРБ и общинските съветници заявиха подкрепата си за Делян Добрев. „Всички сме един отбор и този отбор, воден от Добрев, направи много. Оценяваме неговата оставка като мъжки и достоен акт, така правят честните хора, но аз не подкрепям и не приемам оставката му”, заяви областният управител и член на ГЕРБ Станислав Дечев.
Евгения Ангелова заяви, че ГЕРБ-Хасково настоява и за оттеглянето на Добри Беливанов от ГЕРБ и ако той не го направи сам, трябва да бъде изключен. „Защото с действията си, с политиката си на управление, той не работи в интерес на ГЕРБ и в изпълнение на поетите от ГЕРБ ангажименти към гражданите на община Хасково.
По повод оставката на Д. Добрев, депутатите от ГЕРБ декларираха, че в парламента няма да приемат оставката му. След това последва голямо събрание в Хасково, на което около 300 човека настояха Делян Добрев да остане в политиката.
По-късно той получи подкрепа от цялата страна, а хиляди членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна го призоваха да не подава оставка.
Делян Добрев заяви пред медиите, че ще го направи, тъй като мощната подкрепа на регионалните редици в партията през последните дни го е ра- зубедила да стори противното.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 6, 2017 12:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама