Делян Добрев подаде оставка като депутат

Сакар нюз
От Сакар нюз април 14, 2019 09:12

Делян Добрев подаде  оставка като депутат

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #14/143 12-18 април 2019 г.

Свързани публикации

Делян Добрев, избран от Хасковския район, по-даде оставка като народен представител. Това стана на 4 април, след разговор по телефона с председателя на ГЕРБ и министър-председателя Бойко Борисов.
Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Хасковският депутат изтъква, че подаването му на оставка е заради „поредната фалшива новина“, с която чашата на търпението му преляла. „Не мога повече! Не издържам повече по мой адрес да се спекулира! Това, което се случва в политиката – нападки и клевети, са неприятни неща и не съм от хората, които споделят поговорката: „Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали“, заяви пред медиите господин Добрев. Той каза, че оставката му е в знак на солидарност и колегите, които „спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения“.
„Аз имот нямам, живея в апартамент на майка ми, но под наем, защото жилището е на нейна фирма и по закон юридическо лице трябва да има договор за наемни отношения. Всеки месец превеждам по банков път 1200 лв. наем. Това е апартамент, който майка ми е купила от братовчедка ми на пазарни цени от 753 евро за квадратен метър.“ Това обясни пред bTV. Делян Добрев.

През седмицата сайтът „Бивол“ писа, че майката на депутата, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са пазарували ново строителство в София на цени от 280 до 315 евро на кв. м. Сделките са осъществени 2016 – 2018 г.

Това е вторият път, когато Делян Добрев подава оставка. Първият бе през 2017 г. след скандала „Кумгейт“, но тя не бе приета. Тогава Регионалните формации на ГЕРБ застанаха зад него. В отворени писма се обявиха против оттеглянето на депутата и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. Тогава имаше категоричната подкрепа и на бившия вече председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. От тогава е и репликата на Цвета Караянчева: „Ние Делян няма да си го дадем, защото какво ще стане с всички нас“.
Добрев тогава обяви, че ще напусне политиката на 1 октомври 2017 г. На другия ден стана ясно, че не е депозирал оставката си. Това стана малко по-късно, но на 4 октомври мнозинството отхвърли заявеното от Добрев желание да напусне 44-ия парламент.
По-късно съдиите в Конституционния съд определиха като противоконституционно решението на депутатите от 4 октомври 2017 г. да отхвърлят подадената оставка от депутата Делян Добрев, но той така и не напусна парламента.

Поводът за оставката беше „Кумгейт“ – скандал за връзки и влияния в хасковската община, след като през септември 2017 година ГЕРБ свалиха доверието си от кмета Добри Беливанов, издигнат преди това с подкрепата на Делян Добрев.

След като от ГЕРБ се отрекоха от хасковският кмет, той се обърна срещу Делян Добрев и го обвини, че кадрува в общината и региона. Скандалът бе активно подет и от депутата и острие на БСП Елена Йончева.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 14, 2019 09:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.