Делян Добрев: „Държавата застава зад Мария Киркова, предстоят инвестиции за 50 милиона

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 16, 2015 13:52

Делян Добрев: „Държавата застава зад Мария Киркова, предстоят инвестиции за 50 милиона

Акценти

 • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 38/640, 16 - 22 октомври 2015 г., година XIII

Свързани публикации

Господин Добрев, защо се спряхте на жена за кандидат-кмет на Харманли?
Госпожа Мария Киркова получи доверието и подкрепата на местната структура на ПП ГЕРБ, моята и тази на централното ръководство, защото е професионалист с безупречна репутация, доказано честен и отговорен човек, който ще управлява общината достойно. А това, че е жена определено е само предимство, защото Харманли ще бъде в добри ръце.

Дълги години общината харчи само пари на данъкоплатци, а европарите са мираж. Смятате ли, че с идването в кметството на кмет на ГЕРБ това ще се промени и ако да, защо?
Пропуснатото няма как да върнем. В следващия мандат Харманли трябва ударно да усвоява средства по еврофондовете. Трябва да привлече най-малко 50 мил. лв инвестиции. И това ще стане с промяната в управлението на общината, защото е необходимо да има компетентна, честна и отворена община, отличен екип от специалисти и кмет, който да работи добре с централната власт.

Преди месец имаше протест заради недостроения път Харманли – Българин. Може ли държавата да ускори неговия ремонт?
Там проблема е от години. Пътят е изключително натоварен и хвърлянето на няколко лопати асфалт за запълване на огромните дупки не може да бъде решение. Без да звучи популистко, искам да ви уверя, че поемам личен ангажимент, за завършването на трасето.

Сред редиците на опонентите ви усилено се говори, че след изборите ще управляват ГЕРБ и БСП. Има ли наистина подобни договорки?
Нищо не сме договаряли. Нищо не сме им обещавали. През последните 12 години БСП имаха възможността да управляват. Всички виждаме резултатите от това управление. На Харманли е необходим нов кмет, който да върне живота на града. Както това се случи в съседните общини – Свиленград, Любимец, Симеоновград. Те се преобразиха буквално за няколко години.
Вие, като приближен до Бойко Борисов, чували ли сте той да казва, че Харманли си има кмет и няма нужда той да бъде сменян?
Това е пълна измислица за наивници. Напротив, г-н Борисов е дал личната си подкрепа за Мария Киркова. Знаете, че той залага на достойни, честни и работещи хора, а и винаги е казвал, че жените са по-прилежни от мъжете и имат по-силни характери.

Каква е прогнозата ви за броя на общински съветници, които ГЕРБ ще успее да вкара в местния парламент в Харманли?
Номерът, с който ГЕРБ в Харманли се явява на местните избори е 12. Така, че и стремежът ни е да вкараме 12 общински съветника.

Най-големият работодател в града е Общината. В условията на пазарна икономика намирате ли това за нормално. Имате ли алтернатива?
Чувал съм, че досегашният кмет е получил и приза за най-голям работодател. За 12 години в Харманли не е дошъл един голям инвеститор, който да предложи нови работни места с добро заплащане. Сега с пускането на магистрала Марица, Харманли има уникален шанс за привличане на инвестиции, може би по-малки, но достатъчни да съживят града. Разбира се, със сегашното ръководство на общината това няма как да стане. Необходима е община, отворена 24 часа, 7 дни в седмицата за инвеститори.

Кои хора искате да гласуват за вашия кандидат за кмет в Харманли?
Хора от всички възрасти – от 18 до 118 години, защото един силен кмет трябва получи тази подкрепа.

Какви са плановете ви за Харманли, да спечелите на първи тур или да допуснете опонента до втори тур и тогава да реализирате победа?
Дълбоко убеден съм, че ще спечелим изборите в Харманли. Битката е изключително сложна и тежка, но ще спечелим. Мария Киркова ще е кметът на Харманли. Дали това ще се случи на първи или втори тур зависи от избирателната активност. Затова призовавам харманлийци за висока избирателна активност, за да можем да постигнем категорична победа и да се противопоставим на купения вот.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 16, 2015 13:52
Напиши коментар

2 Коментара

 1. Asen ot mahalata октомври 16, 19:14

  Haide veche da mahnem tozi iz….. Lisikov VREME E !!!!

  Отговори на този коментар
 2. Габи октомври 16, 17:01

  На Лисков се дадоха 3 шанса,цели 12 години управление,а свършеното е незначително,общините около нас за 4 години свършиха много повече.Нека дадем шанс на Мария Киркова,нека вземем пример от общините около нас,всички са на ГЕРБ и разликата е огромна и то към по-добро.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама