Делото за купуване на гласове в Харманли все още не решено

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 20, 2015 11:03

Делото за купуване на гласове в Харманли все още не решено

Акценти

  • При претърсването на заподозрените лица са открити списъци с имена и лични данни и таблица в който е записан броят на осигурените гласове

Свързани публикации

Има още няколко души, които трябва да се разпитат и едва тогава ще приключи досъдебното производство. Това каза пред журналисти директорът на полицията Ангел Цанков по повод журналистическо запитване, докъде е стигнало т. нар. „харманлийско дело”. Става дума за разследването, образувано по време на изборите, когато бяха арестувани трима души. Обвинението бе, че са купували гласове за определена политическа сила. Тогава арестът им бе по искане на Районна прокуратура Харманли.

По време на годишният отчет на Областна дирекция бе и зам.-главният секретар на МВР Георги Костов, който отказа да говори за случая в Харманли. Той заяви само, че изходът на досъдебното производство зависи от прокурора.

Припомняме, че по разследването в полезрението на полицията попаднаха трима души, сред които и ексграничен полицай, както и общински съветник. При претърсването бяха намерени списъци с имена и лични данни на застъпници и наблюдатели, имена и разграфени в табличен вид листа, на които са изписани секцията, броят на осигурените гласове (гласували и негласували), платената сума и координати на лица, осигурили гласовете на граждани.

Иззети са и саморъчно написани листи с множество лични данни и флаш-памет.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 20, 2015 11:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама