Кметът на Свиленград кани турци за съвместни проекти

Даниел Делчев
От Даниел Делчев февруари 16, 2015 14:36

Кметът на Свиленград кани турци за съвместни проекти

Акценти

  • Това е първата визита на хора от Чорлу, Турция, в Свиленград
  • Гостите разгледаха културни забележителности в региона.

Свързани публикации

На официално посещение в Свиленград бе кметът на турския град Чорлу – Юнал Байсан. Еднодневната визита се проведе по покана на кмета на Свиленград Георги Манолов. В делегацията бяха включени заместник-кметът Кемаледин Авджъ и общинският съветник Гюнер Четин.

Гостите проведоха разговор с кмета Манолов и заместник-кмета Мария Костадинова. Обсъдени бяха потенциални възможности за обмен и сътрудничество в различни сфери, като преработвателна и хранително-вкусова промишленост, транспорт, селскостопанско производство, туризъм, спорт, култура.

Между Свиленград и Чорлу за първи път се осъществяват официални връзки на управленско ниво. Очаква се те да допринесат за създаване на взаимоизгодни контакти между бизнеса в двете общини. Като най-големия град и промишлен център на европейската част на Турция, Чорлу има значителен капацитет за инвестиции, насочени към европейския пазар.

След разговорите кметът Георги Манолов разведе гостите по културните и исторически забележителности в района. Те бяха впечатлени от стария мост на Марица и старата турска баня, превърната в арт галерия по проект на общината. Посетиха също тракийската гробница и византийската крепост в село Мезек, дегустираха отбрани вина в шато „Катаржина Естейт” и разгледаха многофункционалната спортна зала на града.

IMG_6694

Даниел Делчев
От Даниел Делчев февруари 16, 2015 14:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 645 487 преглеждания