Декларация от групата съветници от коалиция „БСП за България“ в ОбС – Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 24, 2020 18:00

Декларация от групата съветници от коалиция „БСП за България“ в ОбС – Харманли

Акценти

  • За цяла година нито веднъж не приехте предложение на опозицията в този Общински съвет,

Свързани публикации

Уважаеми съграждани, уважаеми колеги общински съветници, господин председател.

Госпожо кмет, измина една година от мандат 2019 – 2023, както на Общински съвет на община Харманли, така и на кмета на общината. Авторитетният вестник „Ню Йорк таймс“ на своята първа страница зачерта 2020 година от своя календар. Това го прави и много рядко, 3 или 4 пъти.

За съжаление със своите действия, или най-вече бездействия, както на мнозинството в Общинския съвет, така и на управленския екип на кмета на общината за нас гражданите на община Харманли също трябва да зачертаем в календара на обществения живот 2020 година. Да, настоящата година е особена година, година преминала под ограничения на пандемията на COVID-19, година на извънредно положение в началото на годината, на пълен локдаун в края, на ограничаване на правата свободи и най-вече работа и учение за по-младите. Година на бързи и резки смени на начина на живот на хората, както в общината, така и в цяла България.

Още приемането на настоящия бюджет се начертаха приоритетите, които нямаха нищо общо дневния ред на живота в общината. В условията на карантина, въпреки настояване на опозицията в наше лице, че трябва спешно да пренаредим задачите и приоритетите в обществения живот в условията на пандемия да се пренасочат финансови средства към Общинската болница за закупуване на нов скенер, за апарати за кислородно дишане да разширим ОАРИЛ-а, да оборудваме отделенията с достатъчно легла за лекуване на заразени с COVID-19, за медикаменти, нищо от това не се прие. Нищо не се направи на местно равнище за подпомагане на дребния бизнес, на родителите с малки деца останали без работа и доходи.

Продължихме да харчим пари с лека ръка за дребни строителни обекти, за мулчер за 110 хиляди лв., за климатици и така нататък. Връх на наглостта бе проведената обществена поръчка и подписване на договор за ремонт на площада за 3,5 млн. лв., без осигурени средства и без санкции на Общинския съвет и всичко това по време на втората вълна на пандемията, когато Харманли пламна, а болницата беше препълнена, умираха хора, умираха наши колеги, приятели, родители и съседи. Защо бе госпожо кмет? Това ли са най-важните неща за живота на нашите съграждани, защо ще подменяме мрамора на площада, паметници ли ще правим с него?

За цяла година нито веднъж не приехте предложение на опозицията в този Общински съвет, с изключение на последното за представяне на актуална информация за разпространяване на заразата в общината.

Уважаеми колеги общински съветници, с избора на новия председател на Общински съвет се надяваме коренно да бъде променен и начина на работа в него, а управляващите да се съобразяват мненията и предложенията и на опозицията, защото всички сме избрани да работим за запазване живота и просперитета на гражданите на община Харманли.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 24, 2020 18:00
Напиши коментар

1 Коментар

  1. гражданин декември 26, 16:15

    Госпожи и господа от опозицията, жалък опит да напомните ,че ви има. Сегашните управляващи със своите действия са направили много повече от вас за болницата и хората. И щом сте загрижени за гражданите не мислете само за себи си, а и за тях понякога.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама