Спазвате ли бизнес етикет при важни срещи?

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:29

Спазвате ли бизнес етикет при важни срещи?

Акценти

  • Nam an rebum viderer, modo nihil ex cum.
  • Mei eius lorem ei, ei stet nostrum signiferumque mel.
  • Ex facer detraxit consequuntur sea, graece graeci sit no.

Свързани публикации

Стилът на обличане зависи от това каква работа имате, в каква сфера на дейност е вашият бизнес и какви са  личните ви предпочитания.

Когато имате важна среща, свързана с работата ви – дали първа среща с работодател, дали среща с клиенти или участие в бизнес форум – най-важното е да направите добро впечатление и това става, като се погрижите за добрия си външен вид. Ако първото впечатление е добро и вие изглеждате уверени, другите също ще подходят с доверие към вас, а ако не изглеждате добре, това говори, че не се интересувате от срещата и затова не сте се постарали. Може да притежавате перфектни умения и професионализъм, но трябва да знаете, че облеклото и общуването в работна обстановка предразполагат околните да ви оценят.
Етикетът за водене на разговор повелява първо да се уверите, че не сте единственият, който говори. Не превръщайте разговора в монолог, а изслушвайте внимателно и останалите. Ако отивате на среща в офис с непознати хора, бъдете внимателен към всички – поздравете при влизане, обърнете се със сърдечна усмивка към секретарката, гледайте хората в очите, докато се ръкувате, направете добро първо впечатление на всички и се усмихвайте често. Накрая пак се ръкувайте и благодарете за отделеното време. Неадекватно и студено поведение може да ви сюрпризира със сериозни негативи за професионалното ви развитие.
Жените предприемачи и бизнес дами имат по-голям избор в облеклото, но все пак и те се съобразяват с известни ограничения. Една юристка, например, не би трябвало да се облича като собственичка на модно списание или театрална актриса.
Някои основни изисквания са: сваляйте ръкавиците си при ръкуване, когато свалите палтото си – свалете и шапката, а слънчевите очила не поставяйте на главата си, свалете ги и ги сложете в калъф и в чантата. Никога не се ръкувайте с някой без да си махнете тъмните очила, това е особено пренебрежително към дадения човек.
И най-важното, ако присъствате на фирмено парти не изпивайте количество алкохол, от което на другия ден ще се срамувате.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.