Стефан Хаджианастасов пред LIGHT: „Аз съм един пътешественик, изгубил страха да се изгуби“

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:28

Стефан Хаджианастасов пред LIGHT: „Аз съм един  пътешественик, изгубил страха да се изгуби“

Акценти

  • Eam tation docendi denique ea, ius no novum saepe legere.
  • Homero praesent dissentias his et, mel civibus inimicus te, qui justo pertinacia conclusionemque no.
  • Ea cum quodsi omnium aliquando, mollis ornatus ad sit.

Свързани публикации

Преди няколко броя, в нашите вестници „Новини” и „Сакарско ехо” ви представихме интервю с пътешественикът от Харманли – Стефан Хаджианастасов. В него той разказа на читателите, за хобито си да обикаля света, споделяйки впечатления от посетените дестинации. Любителите на географията имаха възможност да видят и личната му фото-изложба в културния център на града.

Няколко седмици по-късно, харманлиецът, блесна и на страниците на списание „LIGHT“ с това, че е човек, който не се отдава на любимото си занимание „празноскитането“.
За да представят на своите читатели интересна личност, както той се е определил като „Стефан Х.“, те публикуваха очерк в  изданието на „Капитал“.
Чрез страниците на списанието, читателите разбират, че е напълно възможно човек да измине 20 000 км с велосипед по разни диви, полудиви и не до там диви места по Европа. Упоритият пътешественик разказва за това, изтъквайки не толкова за изминатия път, колкото за преживяването по време на пътешествията си.
Пред LIGHT, харманлиецът се разкрива като скромен човек.  Разказвайки за това как е изкачил вулкана Оризаба  на 5640 м в Мексико, Стефан Х.  продължава да държи на тази черта от характера си, обяснявайки, че не е писал нито бестселъри, нито е публикувал снимки в National geographic, въпреки това което върши.
„Няма с какво да се похваля, освен с мерака за далечни хоризонти“, споделя увлеченият по алпинизма Хаджианастасов. Разказвайки за експедициите, които е правил в Килси – най-дълбоката пустиня в Азия, Снежна – най-дълбоката пропаст на Полша, дори за екстремните експедиции в Пионерска и Кавказ той обяснява: „Времето е единствения невъзстановим ресурс“ и „по-добре гладен, отколкото невидял“. Най-голямото разкритие, което прави за себе си  в откровенията си пред LIGHT е, че „Определено не е човек, отрекъл материалния свят, но просто намира за неразумно да влага толкова много енергия и време за материални придобивки”. Определящ себе си като човек, който приема предизвикателства, той знае, че му липсва средства за мащабни експедиции. LIGHT описва и  бъдещите туристически дестинации на момчето от Харманли, което цитирайки Аугусто Кури в „Продавач на мечти“, описва себе си като: „един пътешественик, изгубил страха да се изгуби“ .

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 21, 2013 10:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.