Дъжд и градушка съпътстваха земляческата среща в с. Филипово

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2018 08:15

Дъжд и градушка съпътстваха  земляческата среща в с. Филипово

Над 150 човека се отзоваха за празника по случай 100 години от основаването на тополовградското село Филипово. Хора, изселили се през годините от тук, повечето потомци на някогашните му жители, се събраха в двора на училището в почти обезлюденото село днес, в което постоянно живеят 7 – 8 души.
Главните инициатори и организатори за срещата -Митко Димитров и съпругата му Галя Димитрова, положиха много усилия в двора на някогашното училище да се получат добри условия за провеждане на празника.
Овена за курбан дари Никола Карагеоргиев, който заедно със съпругата си са от малцината постоянни жители на селото. Някогашният филиповец, самоукият художник Атанас Маджаров, който сега живее в Казанлъшко, разказа пред събралите се хора историята на селото.
Поздрави присъстващите получиха и от Христина Маврева – кмет на с. Радовец и на Филипово, а песенна програма изнесе състав при читалището в с. Гипсово, Гълъбовско, ръководена от филиповчанина Желязко Андонов.
За срещата бе поканен за доброто настроение и оркестър „Българи” от Ямбол.
Получи са задушевен празник за хора, някои от които не бяха се виждали и чували от години, но около 14:00 часа се изви буря с дъжд и градушка и разпръсна хората. По-късно, когато стихията престана, те отново се събраха.
Въпреки природните капризи празникът все пак стана, а дошлите тук, до този отдалечен край, си тръгнаха с намерение догодина пак да се видят, с надеждата времето тогава да е на тяхна страна.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2018 08:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама