Даяна и София спечелиха награди от “Яворовите дни”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 28, 2019 09:20

Даяна и София спечелиха  награди от “Яворовите дни”

Две ученички от 12 клас на СУ „Д-р П. Берон” в Тополовград спечелиха престижни награди от “Яворовите дни” в Чирпан.
В тазгодишното 51-во издание в конкурса за рисунки, посветено и на пра племенницата на Яворов Василия Стоилова, Даяна Коджаманова бе класирана на първо място. Нейната творба бе рисувана в молив, което впечатлило журито.
В литературния конкурс за прозаични творби София Димова е класирана на трето място във втора възрастова група със своето есе.
Интересът към живота и творчеството на Яворов на учениците от класа на Димитрина Караиванова, учителката им по български език и литература, възникнал през миналата година, когато през месец май посетили къщата-музей на поета в Чирпан. Това стана след спечелени награди за есе и рисунки в конкурс за Мария Кюри.
В началото на новата година започна подготовка за реализацията на Интегрален урок на учениците, посветен на 140-годишнината на Яворов, под ръководството на преподавателките им Караиванова и Георгиева.
От организаторите на Яворовите дни са проявили интерес към Интегралния урок „За литературата, любовта и страданието”, който учениците представиха през ноември миналата година. Те са обещали да посетят Тополовград, за да се запознаят с талантливите ученици и продукцията им.“Яворовите дни” в Чирпан се провеждат от 1968-та. Тази година те бяха от 13 до 15 януари и бяха посветени на 141-години от рождението на поета и 120-т от даването на литературния му псевдоним Яворов. Яворовите дни” в Чирпан се провеждат от 1968-та. Тази година те бяха от 13 до 15 януари и бяха посветени на 141-години от рождението на поета и 120-т от даването на литературния му псевдоним Яворов.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 28, 2019 09:20
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.