Давят Маринкова в нивото на река Дунав в сантиметри

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 11, 2016 10:20

Давят Маринкова в  нивото на река Дунав   в сантиметри

Иван Бунков | председател на Българска асоциация на регионални медии

 

Освен политическа поръчка какво друго обяснение може да има уволнението на водещата „Неделя 150“ Лили Маринкова?
Може да не e добра като директор на „ Хоризонт“, може да е труден характер, да е различна по походка и стил и нещо в това да не ни харесва, но зад микрофона тя е – Лили Маринкова. Да посегнеш на Лили Маринкова е все едно да посегнеш на Ела Фицджералд в джаза и ей така да я свалиш от сцената.
Едва ли това ритуално заколение се прави само с цел да се сплашат другите! Не! Най-после силните на деня намериха кой и как да се саморазправи с най-извисения глас в радиото.
Лили Маринкова не е на „нивото на река Дунав в сантиметри“ – на какъвто и да е език. Тя е на космическо ниво! И трябва като Валя Балканска да я пазим, а ние я тъпчем в плитчините пред очите на нейните противници.
Да обяснявам защо Лили Маринкова е голяма пред някои е все едно да обяснявам колко Бийтълс са велики пред предубедени или пред музикални инвалиди. Затова споделям само пред тези, които я уважават, личните си пристрастия. В тази изпосталяла журналистика чаках с нетърпение само нейното предаване – „Неделя 150“ по Хоризонт. За да науча нещо ново и най-вече да си сверя часовника! По честност! По издръжливост. По сила на духа! Къде намира заряд тази на пръв поглед обикновена българка за такава разтърсваща мощ пред микрофона – нямам обяснение?
В ефир тя се преобразява! Въпросите й – коментари, иронията й – горчива, остра, саркастична – бодат всеки политик пред огромната национална аудитория и той не може да си намери място, ако не даде истинския отговор.
А зад гърба си Маринкова, освен семейството си, няма друга подкрепа! И това е част от свободата й – да се гмурка и в Марианската падина на злото, за да вади всичко на показ.
Но до „Вчера“. Днес тя не е в играта. Набутаха я като пенсионер в най-тъпото течение – в това на „Река Дунав в сантиметри“. Не да плува по „ Тихата бяла Дунава“, а да заседне в плитчините на сантиметри от нас и, забравена от всички, да се дави.
И политиците ще успеят, ако ние мълчим.
Да й помогнем, братя!

Снимка: Дневник

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 11, 2016 10:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама