Давят Маринкова в нивото на река Дунав в сантиметри

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 11, 2016 10:20

Давят Маринкова в  нивото на река Дунав   в сантиметри

Иван Бунков | председател на Българска асоциация на регионални медии

 

Освен политическа поръчка какво друго обяснение може да има уволнението на водещата „Неделя 150“ Лили Маринкова?
Може да не e добра като директор на „ Хоризонт“, може да е труден характер, да е различна по походка и стил и нещо в това да не ни харесва, но зад микрофона тя е – Лили Маринкова. Да посегнеш на Лили Маринкова е все едно да посегнеш на Ела Фицджералд в джаза и ей така да я свалиш от сцената.
Едва ли това ритуално заколение се прави само с цел да се сплашат другите! Не! Най-после силните на деня намериха кой и как да се саморазправи с най-извисения глас в радиото.
Лили Маринкова не е на „нивото на река Дунав в сантиметри“ – на какъвто и да е език. Тя е на космическо ниво! И трябва като Валя Балканска да я пазим, а ние я тъпчем в плитчините пред очите на нейните противници.
Да обяснявам защо Лили Маринкова е голяма пред някои е все едно да обяснявам колко Бийтълс са велики пред предубедени или пред музикални инвалиди. Затова споделям само пред тези, които я уважават, личните си пристрастия. В тази изпосталяла журналистика чаках с нетърпение само нейното предаване – „Неделя 150“ по Хоризонт. За да науча нещо ново и най-вече да си сверя часовника! По честност! По издръжливост. По сила на духа! Къде намира заряд тази на пръв поглед обикновена българка за такава разтърсваща мощ пред микрофона – нямам обяснение?
В ефир тя се преобразява! Въпросите й – коментари, иронията й – горчива, остра, саркастична – бодат всеки политик пред огромната национална аудитория и той не може да си намери място, ако не даде истинския отговор.
А зад гърба си Маринкова, освен семейството си, няма друга подкрепа! И това е част от свободата й – да се гмурка и в Марианската падина на злото, за да вади всичко на показ.
Но до „Вчера“. Днес тя не е в играта. Набутаха я като пенсионер в най-тъпото течение – в това на „Река Дунав в сантиметри“. Не да плува по „ Тихата бяла Дунава“, а да заседне в плитчините на сантиметри от нас и, забравена от всички, да се дави.
И политиците ще успеят, ако ние мълчим.
Да й помогнем, братя!

Снимка: Дневник

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 11, 2016 10:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.