Държавен кудо-шампионат събра млади бойци от цялата страна

Милена Митева
От Милена Митева май 9, 2016 09:20

Държавен кудо-шампионат събра млади бойци от цялата страна

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 18/651, година XIV, 6-12 май 2016

Свързани публикации

Над 60 участника от 7 клуба от страната участваха в ХХ Държавен шампионат за деца и юноши по кудо. Домакин бе Харманли, а състезанието бе открито от кмета Мария Киркова. На този фон Харманлийският клуб „Будо“ спечели 14 медала, от които – 4 златни, 5 сребърни и 5 бронзови.
Участниците бяха на възраст от 7 до 18 години, разделени по възраст и категории.
Най-атрактивни бяха срещите при най-малките бойци. Двубоите се проведоха по международните правилата на кудо за деца с пълна защитна екипировка, което ги предпазва от травми.
За повечето деца това състезание беше първо. Част от клубовете от другите градове имаха опит и най-добре представилият се клуб бе този на Бургас – „Бушидо“. Те показаха завидна дисциплина и много силен боен дух. Техните състезатели бяха с по-голям опит и спечелиха 5 златни медала.
„Надяваме се шампионът, който бе в Харманли да се превърне в традиция и всяка година съвместно с общината да се провежда в града ни, откъдето е тръгнал кудото като спорт. Най-важното, което трябва да се вземе предвид, е да се подобрят материалните условия за провеждане на учебно-тренировъчния процес“, сподели надеждите си Сенсей Господин Бабамов. „Ако градът ни иска да бъде домакин на подобни национални изяви, ще трябва да се вземат и предвид тези подобренията на спортните бази“, допълни той.
„Целта на това домакинство бе да се повиши и интересът към бойните спортове в града, за да може през новата учебна година повече деца да влезнат по залите и да се занимават с атрактивния спорт“, обясни президентът на „Българската кудо федерация“.

Шампионатът е част от спортния календар на федерацията и е част от празненствата на града. Престижните класирания в него носят точки за клубовите участници. Според наредбите за категоризация на спортните клубове тези точки са решаващи. 

Милена Митева
От Милена Митева май 9, 2016 09:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.