Държавата отпуска пари за лаптопи

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 5, 2020 15:59

Държавата отпуска пари за лаптопи

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 42/926, година XVII, 6-12 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Лаптопи за учителите и на учениците в държавните и общинските училища ще бъдат закупени с пари от бюджета на страната.
С Министерско постановление, прието през октомври, на община Хасково се отпускат 170 000 лв. за тази цел. За община Димитровград са определени 77 000 лв., за Свиленград и Харманли – по 43 000 лв. Най-малката община в областта – Маджарово, ще разполага с 3 500 лв. Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на Общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности.
Те ще се ползват, когато се наложи преминаване от присъствено в дистанционно обучение. През останалото време, когато не се налага това, техниката ще се ползва в в часовете.

Община Свиленград осигури дигитални устройства за обучение в електронна среда на децата в Центъра за настаняване от семеен тип без увреждания. Закупени са 6 таблета, 2 лаптопа и 1 мултифункционално устройство. Те са предоставени на потребителите в Центъра и вече се ползват за дистанционното им обучение. Електронните устройства са осигурени по проект, разработен от общината, а средствата са отпуснати от Фонд „Социална закрила“.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 5, 2020 15:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама