Дарители изненадаха пенсионери по повод Бабинден

Милена Митева
От Милена Митева февруари 1, 2016 18:21

Дарители изненадаха  пенсионери по повод Бабинден

Близо четиридесет възрастни потребители от Дома за стари хора в Харманли бяха приятно изненадани на Бабинден в четвъртък, тази седмица, от група ентусиасти, които отидоха при тях, за да им поднесат дарение. Пембе Юсеин и Мария Христова инициираха и инициативата и събирането на подаръците В продължение на две седмици двете жени разпространиха идеята за доброто си дело, на което се отзоваха много граждани и фирми.
„Благодарим на хората, които допринесоха нашата кауза да стопли сърцата на възрастните хора през този януарски празничен ден. Радваме се, че успяхме да осъществим идеята си заедно, макар, че не се организира никак лесно подобно мероприятие. Събрахме над 400 лева, с които закупихме за дома два дивана и 4 печки тип „духалки“ за дома, както и подарък за всеки един човек, който съдържа сапун, кърпа за лице и чорапи“, споделиха жените.
Това не бяха единствените дарения за възрастните хора. Те получиха и икона, цветя, торти, плодове, сладки, баница, сокове, вино, зеленчуци, мешана скара, разнообразие от хапки, които също бяха осигурени от дарители от Харманли.
За да бъде още по-приятен празника, обитателите на дома бяха зарадвани и с програма от самодейците на НЧ “Дружба“, Харманли, с ръководители Галина Христова и Галина Станкова.
91-годишният гайдар Христо Шопов също представи няколко фолклорни произведения.
Програмата бе открита от директора на дома за стари хора Пламен Петров, които благодари от името на възрастните хора за милия жест и приветства с добре дошли гостите, сред които бе и кметът на Харманли Мария Киркова.
Тя пожела на хората в дома много здраве и повече такива празници.
Тържеството продължи повече от час, а домакините се почувстваха специални.
Това е втората добра кауза по инициатива на двете жени. Преди месец Сакарнюз ви разказа как те организираха благотворителна инициатива в ЦНСТ (Центъра за настаняване от семеен тип) и допринесоха за щастието на децата по Коледните празници.

За осъществяване на добродетелта заслуга имат и магазини „Автограф“, магазин „Флорист“, магазин „За всеки по нещо“, зеленчуков мгазин „Татяна“, баничарница до нея, магазин „Мис Бонбонче“, супер маркет „Силвана“, снек-бар „Турист“, сладкарница „Тортико“, „Ку-ку магазин” и фирма „Зайчеви“. 

Милена Митева
От Милена Митева февруари 1, 2016 18:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.