Дарители финансират ученици да опознаят своя роден край

Ива Вангелова
От Ива Вангелова февруари 28, 2020 09:43

Дарители финансират ученици да  опознаят своя роден край

„Опознай своя роден край“ бе тазгодишната кауза на благотворителната вечер на дамите от Инър Уийл Клуб – Харманли. Тя се проведе в петък, 21 февруари, в ресторант „Приказките“ и на нея бяха събрани общо 3 457 лв. От тях 500 лв. бяха преведени по сметката на 8-годишния Ангел, нуждаещ се от скъпоструващо лечение.
С останалите 2 957 лв. ще се организират екскурзии за учениците от училищата в общината. Те ще пътуват до забележителности, намиращи се близо до Харманли.
Вечерта бяха изложени за продажба предварително нарисувани картини от жените. Бе организирана и томбола, подаръците за която бяха закупени с лични средства, а диджеят, който се грижи за доброто настроение, бе Румен Латев.
Деца от групата по балет от „Ален мак“ – Харманли, с ръководител Галина Станкова, поздравиха присъстващите с танц по музика от химна на клуба.
Тази година към Инър Уийл Клуб – Харманли се присъединиха двама нови членове – Мелихан Чолева и Тони Янева.
Гости на събитието бяха кметът на Харманли Мария Киркова и областният управител на Хасково Стефка Здравкова. Представители от Инър Уийл Клуб – Хасково и Димитровград също уважиха събитието.
Жените от „Инер уийл клуб“ – Харманли, вече 11 години се занимават с благотворителна дейност. Миналата година вечерта им протече под мотото „Дари звезди в детските очи“. Със събраната сума от близо 2 000 лв. бяха покрити разходите за очни прегледи на първокласници, като на няколко деца са открити проблеми.
През 2017 г. целта на събирането им бе за набиране на средства за „Профилактични ортопедични прегледи”. Прегледани за гръбначни изкривявания бяха децата от 2, 3 и 4 клас от училищата в Харманли.
Традицията на клуба е каузите да са насочени към колкото се може повече хора. Междувременно винаги успяват да отделят средства и да подпомогнат финансово с различни суми болни, нуждаещи се от лечение деца.
В следващ брой на вестника ще разберете кои забележителности са посетили учениците.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова февруари 28, 2020 09:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама