ДАНС и митницата предотвратиха контрабанда на цигари и фалшиви стоки

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2015 10:00

ДАНС и митницата предотвратиха контрабанда на цигари и фалшиви стоки

Акценти

  • В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Свързани публикации

Служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ и митничари от Свиленград, под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Хасково, проведоха операция за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки. Във вторник, 20 януари, на Капитан Андреево за щателна митническа проверка е отклонен влизащ от Турция и пътуващ за Косово товарен микробус. Въпреки представените редовни документи превозното средство е селектирано за рентгенова проверка, при която се установили нехарактерни уплътнения между стоката. При извършената щателна митническа проверка в товарния отсек са открити и иззети пакетирани в кашони цигари от марките „Victory exlusive“, „Ashima“ и „MM slims“ без акцизен бандерол. Общото количество на откритите цигари е 3 330 кутии (66 600 къса) цигари на стойност по цени за досъдебното производство 16 802 лева.

 Открити са и  140 дамски чанти, носещи търговските марки „Майкъл Корс“ и „Мошино“, които са иззети по чл. 78 от ЗМГО. В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград за престъпление по смисъла на чл. 234 от НК  срещу водача на микробуса – гражданин на Косово. Микробусът е задържан. На шофьора е повдигнато обвинение и му взета мярка за неотклонение  „парична гаранция“, се казва в съобщението на митницата.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 24, 2015 10:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама