Данъци в Ивайловград може да се плащат и по Ипей

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 3, 2016 07:24

Община Ивайловград пусна нова и модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат онлайн всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на Изипей (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата Ипей (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта Ипей и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в Ипей е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я има винаги. Ипей и Изипей работят и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.
Таксата за плащане през каса на Изипей е минимум 1 лев и максимум 5 лева върху цялата сума за годишен данък – общо сграда, смет, автомобил и лихви, ако има такива. Таксата през Ипей е 0.40 лева за една транзакция. По новия начин местните данъци се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи или да се звъни в общината и да се търси предварителна информация кой колко дължи.
Информацията за дължимите суми излиза веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в онлайн режим на плащане.
Изипей към момента има 2 361 офиса в цяла България. Те са с гъвкаво работно време и удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни. Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и им пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Онлайн плащането към момента е възможно най-евтиният и лек начин за плащане на данъци към българските общини. Услугата е абсолютно безвъзмездна за община Ивайловград. Тя се случи по решение на кмета Диана Овчарова. Идеята на кметския екип е да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност. Така Ивайловград се нареди сред общините с модерно и европейско обслужване за жителите си с по-висока събираемост от данъци и електронно предлагани услуги – евтини, бързи и лесни.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 3, 2016 07:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама