Данъци в Ивайловград може да се плащат и по Ипей

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 3, 2016 07:24

Община Ивайловград пусна нова и модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат онлайн всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на Изипей (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата Ипей (ePay). Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта Ипей и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в Ипей е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я има винаги. Ипей и Изипей работят и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.
Таксата за плащане през каса на Изипей е минимум 1 лев и максимум 5 лева върху цялата сума за годишен данък – общо сграда, смет, автомобил и лихви, ако има такива. Таксата през Ипей е 0.40 лева за една транзакция. По новия начин местните данъци се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи или да се звъни в общината и да се търси предварителна информация кой колко дължи.
Информацията за дължимите суми излиза веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в онлайн режим на плащане.
Изипей към момента има 2 361 офиса в цяла България. Те са с гъвкаво работно време и удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни. Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и им пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Онлайн плащането към момента е възможно най-евтиният и лек начин за плащане на данъци към българските общини. Услугата е абсолютно безвъзмездна за община Ивайловград. Тя се случи по решение на кмета Диана Овчарова. Идеята на кметския екип е да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност. Така Ивайловград се нареди сред общините с модерно и европейско обслужване за жителите си с по-висока събираемост от данъци и електронно предлагани услуги – евтини, бързи и лесни.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 3, 2016 07:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.