Данъци и такси вече могат да се заплащат и онлайн

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 30, 2020 15:29

От 22 януари стартира кампанията по събирането на местните данъци и такси /МДТ/ в община Тополовград. Промяна в размера им няма, той е същия като миналата година. На практика размерът на МДТ не е променян от 2009 г. насам.
Плащането им може да стане в ОбА в отдела МДТ, в пощата, като за тази година е въведена и нова съвременна възможност. Те вече могат да се плащат много лесно и бързо в касите на Изипей и през интернет системата Ипей.
Плащането ще се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или Булстат на фирмите.
Интернет плащането става след регистрация в сайта Ипей и следване на указанията в него. Регистрацията в този сайт е еднократна, но остава докато направилият я реши да се ползва от нея. Ипей има версия и на английски език, така че може да се ползва без проблем от чужденци и най-вече от англоговорящите заселници на територията на няколко села в общината.
Извършените по този начин плащания се отразяват веднага в Общината. Така се избягва евентуално двойно плащане на данъка. Има облекчения и за собствениците на МПС. Всеки един автомобил с данъчна регистрация в община Тополовград може да мине годишен технически преглед веднага, след като данъците му бъдат заплатени по тази система в страната или чужбина. Всеки, който заплати МДТ до 30 април, получава и 5%-на отстъпка. Ето и информация за това как може да се ползва новата електронна услуга за плащане на МДТ в община Тополовград: линк на Ипей : https://www.epay.bg/v3main/front (през него всеки ще може да влиза директно от сайта на Тополовград и да използва регистрацията си в Ипей за плащане).
Линк за Изипей : http://www.easypay.bg/?p=offices_list (тук се отваря списъкът с всички офиси на Изипей в България с точния адрес и работното време на касите.
Списъкът се актуализира непрекъснато).

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 30, 2020 15:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама